2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
3 adet kereviz sapı
1 adet havuç
1 adet patates
4 adet domates
1 çay bardağı nohut
4 diş sarımsak
1 çay kaşığı kişniş
1 çay kaşığı kimyon
1 adet defne yaprağı
6 dal taze nane ya da 1 tatlı kaşığı kuru nane
1/2 adet limon suyu
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Limon kabuğu rendesi
Maydanoz
Nohutu bir gece evvelden ıslatın, ertesi gün 1.5 su bardağı suda haşlayın. Suyunu kullanmak üzere atmayın. Tüm sebzeleri küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğanı şeffaflaşana kadar soteleyin. Domatesi ve sarımsağı ekleyin, soğanla beraber 5 dakika soteleyin ve diğer sebzeleri ekleyin, birlikte 5 dakika kavurun. 5 su bardak suyu, nohutları ve nohut suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar birlikte pişirin. Baharatları ve limon suyunu ilave edin. Limon kabuğu rendeleyerek ve maydanoz serperek servis edin.
|