|
Sebze Çorbası |
|
dönmedolap
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.04.2018
Mesajlar: 24 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc133361
Gönderme Tarihi: 13.Nis.2018
728 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük boy patates
1 küçük boy kereviz
2 orta boy havuç
1 orta boy kabak
1 orta boy kuru soğan
3 yaprak beyaz lahana
4 adet orta boy sivri biber
1 küçük boy kabuğu soyulmuş domates
40 gr margarin
2 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı salça
Tuz
Su
Tencereye yağ konup eriterek ince doğranmış soğan kavrulur ve küp şeklinde doğranmış sebzeler ilave edilerek çırpma teli ile 5 dk. Daha kavrulur. Un ilave edilerek biraz daha kavrulur ve salça edilip su ile açılır. Küp doğranmış ve kabuğu soyulmuş domates, sivri biber ve tuz ilave edilip ve devamlı köpüğü alınarak 40 dk. Kadar kaynatılır. Arzu edilirse ocaktan almadan 2 dk. Önce krema ilave edilir.
|
Sebze Çorbası |
|
tarifsiz tarifler
Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2016
Mesajlar: 27 Şehir: Kırklareli |
Kısa URL: https://ml.md/lc136443
Gönderme Tarihi: 25.Ağu.2018
556 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yemek kaşığı tereyağı
2 orta boy soğan
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 patates
2 kabak
2 havuç
1 çay bardağı bezelye
5 litre kaynamış su
Tuz
1 bardak süt
2 yumurtanın sarısı
Soğanı ve sebzeleri soyun, yıkayıp doğrayın. Tereyağını eritin. Soğanı yağda pembeleştirin. Pembeleşince, salçaları ekleyip, 1-2 kez karıştırın. Sebzeleri ilave edin, 3-4 dakika sonra unu ekleyin. Un ile bir süre kavurduktan sonra, suyu ve tuzu ekleyin. Sebzeleri hafif ateşte yumuşayana kadar pişirin. Pişince, çorbayı blendırdan geçirin. Sütü ve yumurta sarılarını bir kapta çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, devamlı karıştırarak, süte ilave edin. Bu karışımı yavaş yavaş karıştırmaya devam ederek çorbaya ekleyin. Eğer çorbanın kıvamı yoğunsa, azar azar kaynamış su ekleyin.
|
Sebze Çorbası |
|
bilir dişi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.11.2019
Mesajlar: 34 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc146782
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2019
689 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet pırasanın beyaz kısımları
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı
2 diş sarımsak
400 gram mantar
1'er adet patates ve havuç
4 su bardağı su
1 paket (200 ml) krema
Tuz
3-4 dal dereotu
Pırasayı ince halkalar halinde doğrayın. Zeytinyağı ve tereyağını tencereye alın. Pırasa ve kıyılmış sarmısak ilave edip, 5 dakika soteleyin. Dilimlenmiş mantar, kabukları soyulup küp doğranmış patates ve havuç ekleyip 5 dakika soteleyin. Su ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp tuz ekleyin. Sebzeler yumuşayana dek yaklaşık 15 dakika, tencerenin kapağı kapalı olarak pişirin. Ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Tenceredeki pişen sebzelerden 1 kepçe kadar alıp kenara ayırın. Çorba ılındığında blenderden geçirip krema ekleyin ve yeniden ocağa oturtup 1-2 dakika karıştırarak pişirin. Kenara ayırdığınız sebzeleri de ekleyin. Kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.
|
Sebze Çorbası |
|
Alaaddin
Aşçıbaşı
Kayıt: 21.05.2020
Mesajlar: 22 Şehir: Tokat |
Kısa URL: https://ml.md/lc150771
Gönderme Tarihi: 25.May.2020
414 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.sozcu.com.tr
250 gram yağsız kıyma
Yarım su bardağı yasemin pirinci
3 su bardağı su
1 yumurta
Zeytinyağı
Zencefil
2 yemek kaşığı yoğurt
Yarım limon suyu
Tuz-karabiber
Dereotu
Havuç
Zeytinyağı haricinde yukarda gördüğünüz tüm malzemeleri düdüklü tencerenin içine alıp 20 dakika kadar tenceremizin buhar düdüğü ötene kadar orta ateşte kaynatalım.
Pütürlü bir tat isteyenler için önerim ezici ile tüm malzemeyi ezmek yada çocuklu aileler için blenderdan geçirmek.
Üzerine soğuk sıkım zeytinyağı ve isteğe bağlı değirmen karabiber ile servis edebilirsiniz. Ben evde ne kadar yeşillik varsa ekliyorum; dereotu, maydanoz ve yeşil soğan.
|
Sebze Çorbası |
|
peri masalı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.12.2020
Mesajlar: 31
|
Kısa URL: https://ml.md/lc154809
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2020
346 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://www.hurriyet.com.tr
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 küçük boy kabak
2 parça brokoli
2 parça karnabahar
1 adet kırmızı biber
1 su bardağı domates sosu
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 tutam kimyon
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı limon
1 çay kaşığı kimyon
1 adet sarımsak
2 dal kereviz yaprağı
Soğanları küp küp doğrayarak hafif yağda kavurun.
Küp küp doğradığınız havucu ekleyin ve biraz şeker ekleyip kavurun.
Daha sonra domates sosunu ekleyin.
Biraz daha kavurup suyunu ilave edin.
Sos biraz kaynadıktan sonra tuzunu ekleyin.
Dilimlediğiniz sarımsağı ekleyin ve küp küp doğradığınız sebzeleri ilave edin.
Evde olan herhangi bir sebzeniz varsa ekleyebilirsiniz.
Diğer bir kapta şehriyelerinizi pembeleşinceye kadar kavurun.
Kaynamakta olan çorbanıza ekleyin.
Kimyon ve limon suyunu da ilave ederek bir miktar daha kaynatın.
Sebzelerinizi çok fazla öldürmeden ocağı kapatın.
Son olarak kereviz yapraklarını da ekleyerek servis edin.
|
Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164529
Gönderme Tarihi: 29.Nis.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 havuç
2 kabak
1 adet kereviz
3 yeşilbiber
3 kırmızıbiber
Yarım kg süt
1 çay bardağı sıvıyağı
1 su bardağı un
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Sebze çorbası için önce sebzeleri temizleyin ve küp küp doğrayın. Sıvıyağda soteleyin.
Bir tencereye sıvıyağı ve tereyağı ekleyin. Karıştırdıktan sonra unu ilave ederek kavurun. 3 su bardağı su ekleyin. Kaynadıktan sonra sütü ilave edin ve tekrar kaynatın.
Sebze çorbasına tuz, karabiber ilave edin. Sebzeleri ekleyin bir taşım daha kaynattıktan sonra çorbanızı ocaktan alabilirsiniz.
|
Sebze Çorbası |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc164582
Gönderme Tarihi: 01.May.2022
202 defa indirildi / yazdırıldı
|
Brokoli
Havuç
Kabak
Un
Tereyağı
Süt
Tuz
İki avucunuzun içini kapsayacak kadar brokoli, 1 havuç ve 1 küçük boy kabak düdüklü tencerede az suda 15 dakika haşlanır.( Brokoli, havuç ve kabak bir kaç parçaya bölünür ) Haşlandıktan sonra suyunun bir kısmı bir kaseye boşaltılır. Az kalan suyla beraber sebzeler blenderden geçirilir. Ayrı bir tencerede 2 kaşık un 1 tatlı kaşığı tereyağı ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Topaklanmaması için soğuması beklenir. Daha sonra 1 bardak süt, sebzeler ve 1 çay kaşığı tuz tencereye katılır. Karıştırılırken ayırdığımız sebze suyu istediğiniz kıvama gelene kadar eklenir. Durdukça koyulaşacağını hesaba katmayı unutmayın. Bu yüzden artan sebze suyunu saklayın ya da sonraki ısıtmalarınızda süt ilave edin. Kaynayınca ocaktan indirin ve bol karabiberle kaselere doldurun.
|
Sebze Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc166074
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2022
110 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet havuç
2 adet kabak
1 adet kapya biber
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı tavuk suyu
2 su bardağı su
Tuz
Karabiber
Kabak ve havuçları rendeleyin, kapya biberi jülyen doğrayın. Tereyağını tencereye alıp eritin ve unu ekleyip kavurun. Sebzeleri de tencereye aldıktan sonra çorbanın suyunu ilave edin. Orta ateşte 15 dakika kadar kaynayan çorbanın tuzunu ve karabiberini ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam için çorbanızı sıcakken blenderdan geçirin.
|
Sebze Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171664
Gönderme Tarihi: 25.Nis.2023
102 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.hurriyet.com.tr
1 adet patates
1 adet soğan
2 adet havuç
1 adet kabak
Yarım su bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz ve baharatlar
Sebzelerin kabukları soyulup küçük küpler halinde doğruyoruz. Tereyağı ve zeytinyağı tencereye koyup eridikten sonra küp doğranmış soğanı hafifçe kavuruyoruz. Ardından sebzeleri koyup bir tur çevirip, kavuruyoruz. Üzerine su ilave ediyoruz. 4 su bardağı su ekleyip karıştırıp haşlamaya bırakıyoruz. Patatesler yumuşadığında tamamdır. Tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Süt ve yumurta sarısını çırpıyoruz. Çorbanın suyundan alıp sosa ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından terbiyeyi, yani sosu çorbanın içine döküp hızlıca karıştırıyoruz. Bir taşım kaynadığında blender'dan geçirip ocağın altını kapatıyoruz. Servise hazır.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 07.12.2023
|
Sebze Çorbası |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172095
Gönderme Tarihi: 17.May.2023
164 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet küçük brokoli
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet domates
2-3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Bir tutam dereotu
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı dolusu tereyağı
Un
Bütün sebzeleri temizleyip yıkıyoruz. İrice doğrayıp tencereye alıyoruz. Üzerine sekiz su bardağı su ilave ediyoruz. Tuz ve karabiber ekleyip sebzeler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Tereyağında unu kavuruyoruz. Kavurduğumuz unu sebzelerin içine alıp blender'dan geçiriyoruz. İnce ince kıydığımız dereotunu ilave ediyoruz. Limon ile servis ediyoruz.
|
Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174715
Gönderme Tarihi: 21.Ekm.2023
149 defa indirildi / yazdırıldı
|
1.5 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zerdeçal
4'er adet bebek kabak ve bebek patlıcan
12-14 adet taze fasulye
1 adet havuç
1'er adet kırmızı ve sarı dolmalık biber
1 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
6 su bardağı sıcak su
4-5 yaprak pazı
1 kutu (200 ml) krema
Tuz
Kabak, patlıcan, havuç, taze fasulye ve dolmalık biberleri temizledikten sonra ince parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını bir tencereye alıp kıyılmış soğanı hafifçe kavurun. Doğradığınız sebzeleri ekleyip bir-iki dakika soteleyin. Su ilave edip sebzeler hafifçe yumuşayana kadar pişirin. İnce parçalar şeklinde kestiğiniz pazıyı ilave edip üç-dört dakika daha pişirin. Rendelenmiş taze zerdeçal ve kremayı karıştırın, çorbanın suyundan birkaç kaşık dolusu karışıma ekleyip ılımasını sağlayın. Yavaşça karıştırmaya devam ederek iki dakika pişirin.
|
Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc174975
Gönderme Tarihi: 08.Kas.2023
186 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 büyük patates
1 orta boy havuç
1 adet pırasanın beyaz kısmı
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 dolu tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
Tuz
Tavuk suyu
Patates, havuç, pırasa ve soğanı iyice yıkadıktan sonra iri şekilde doğrayarak tencereye alın.
Üzerine salçayı ilave ederek kısa bir süre kavurun.
Ardından üzerini biraz geçecek kadar tavuk suyunu ilave edin. Dilerseniz tavuk bulyon da kullanabilirsiniz.
Tuzunu ekleyerek orta ateşte pişmeye bırakın.
Sebzeler yumuşadıktan sonra blenderdan geçirin.
Başka bir tencereye un ve yağı ekleyerek kavurun, ardından blenderdan geçirdiğiniz sebzeleri üzerine ilave ederek bir süre kaynatın. Çorbanız hazır.
|
Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175048
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
191 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 adet kabak
3 adet havuç
3 adet patates
2-3 adet defne yaprağı
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı un
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2,5 litre sıcak su
Yıkayıp kabuklarını soyduğumuz kabak, havuç ve patatesleri küp küp doğrayalım ve defne yapraklarıyla beraber tencereye alalım. Bu tarifte önceden kabak dolması yapmak için oyduğunuz kabak içleriniz varsa onları da kullanabilirsiniz.
Sebzelerin üzerine sıcak su ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Ayrı bir tavada, tereyağı ve sıvı yağı eritelim.
Üzerine un ekleyerek, birkaç dakika kavuralım.
Karabiber ve kırmızı toz biberi de ekleyelim ve 1-2 dakika daha kavuralım, ateşten alalım.
Tencereden defne yapraklarını alalım ve yumuşayan sebzeleri blenderdan geçirelim.
Un ve baharatla kavurduğumuz yağı tencereye ekleyelim. Bu şekilde bir taşım daha kaynatalım.
Son aşamada, çorbaya süt ilavesini yapalım ve birkaç dakika daha pişirelim.
Tuzunu ekleyip, karıştıralım ve ocağı kapatalım.
|
Sebze Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175613
Gönderme Tarihi: 21.Arl.2023
172 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. taze fasulye
1 adet orta boy patates
1 adet orta boy kuru soğan
2 adet kereviz sapı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
4 su bardağı sıcak et suyu
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1.5 su bardağı süt
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Kabuklarını soyduğumuz patates ve kuru soğanı iri parçalar halinde kesiyoruz. Kereviz sapını ince ince doğruyoruz. Zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırdıktan sonra minik minik doğranmış taze fasulyeleri, patatesi, kuru soğanı ve kereviz sapı parçalarını hafif bir renk alana kadar soteliyoruz. Sotelenen sebzelere sıcak et suyunu ilave edip haşlıyoruz. Terbiye karışımı için; tereyağını ayrı bir sos tenceresinde eritiyoruz. Unu ilave edip kısık ateşte kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz ve çorbaya yediriyoruz. Tüm malzemeyi karıştırıyoruz. Son olarak; tuz ve taze çekilmiş tane karabiber ekliyoruz ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar blender'la eziyoruz.
|
|