2 küçük kabak (kazınıp, 1 cm kalınlığında halkalar halinde kesilmiş)
12 orta boy mantar
12 küçük konserve mısır (her biri 2 'ye ya da 3'e kesilmiş)
1 dolmalık biber (küçük kareler halinde kesilmiş)
12 kiraz domates
6 limon dilimi (süsleme için)
Taze otlu marinat:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 çorba kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı hardal
3 çorba kaşığı kıyılmış taze baharatlı ot (fesleğen, kekik, mercanköşk, vb.)
Bütün marinat malzemesini büyük bir tencereye koyup, iyice karıştırın. Marinada kabaklar, mantarlar, mısırlar, dolmalık biberler ve kiraz domatesleri katıp, her yanları iyice bulanana kadar karıştırın. Tencerenin üstünü plastik filmle kapatıp, bir kenarda en az 6 saat, ara sıra sebzeleri marinat içinde karıştırarak bekletin.
Şişleri pişirmeye başlamadan yirmi dakika önce 12 tahta şişi suya batırın (böylece şişler suyu iyice emecek ve ızgara sırasında yanmayacaklardır).
Önce fırınınızın ızgarasını yakın.
Marinat içindeki sebzeleri uzun saplı bir kaşıkla geniş bir tabağa çıkarın (tencerede kalan marinadı saklayın). Değişik sebze parçalarını ardarda şişlere geçirin. Şişleri fırın ızgarasının 10 cm kadar altında, sebzeler kızarmaya başlayıncaya kadar (yaklaşıkv10 dakika), zaman zaman çevirerek ızgara edin. Şişleri fırından alıp, 6 düz tabağa 2'şer şiş yerleştirerek, tencerede kalan marinadı üstlerine kaşıkla gezdirin ve limon parçalarıyla süsleyip servis yapın.
SERVİS ÖNERİSİ: Yanında sade pilav ya da safranlı pilav.
|