MALZEMELER
100 gr. Havuç
2 Salatalık
2 Finocchi
2 Adet Beyaz Kereviz Costolesi
1 Limon
2 Minik Soğan
2 Avakado
1 demet Yaban Turpu
1 Diş Sarmısak
1 Küçük Kase Yoğurt
100 gr. Ricotta
4 Damla Tabasco
2 Çorba Kaşığı Worcester
1 Demet Maydanoz
Tuz, Biber
YAPILIŞ TARİFİ
Sebzeleri ayıklayıp yıkayın. Finocchileri, havuç, kereviz ve salatalıkları,
soyup çekirdeklerini temizledikten sonra zar şeklinde doğrayın. Turpları
incecik dilimleyin, soğanları ince ince kesin. Hepsini birden derin bir salata
kasesine boşaltın. Avokadoları soyup kararmalarını önlemek için limon
suyuyla ıslatın.
Avokadoyu kuşbaşı doğrayın ve soyulmuş sarımsak, yoğurt, ricotta,
tabasco, worcester, tuz ve biberle birlikte mikserden geçirin. Katı bir sos
elde etmelisiniz sonuçta.
Maydanozu ince ince kıyıp sosa ilave edin. Yarım saat buzdolabında
beklettikten sonra da sosu ayrı bir kapta olmak üzere sebzeleri servis
yapın.
|