2 çorba kaşığı margarin
Tuz
1 adet soğan
2 adet havuç
4 su bardağı sıcak su
Karabiber,
2 diş sarımsak
4 sap maydanoz
2 adet defne yaprağı
1 çorba kaşığı un
Küçük doğranmış soğan ve havucu 1 çorba kaşığı margarinde soteleyin. Sıcak suyu ekleyin. Dövülmüş sarımsaklar, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz ve defne yaprağını ekleyin. Yüksek ateşte karıştırarak kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, ara sıra karıştırarak 20 dakika daha pişirin. Süzgeçten geçirin. Sebzeleri robotta püre haline ge tirin, sebze suyuna ilave edin. Unu kalan margarinle kavurun. Çorbanın üzerine gezdirerek sıcak sıcak servis yapın.
|