Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Şalgam Tarifleri > SEBZE TARTI (1 adet - 91,450 defa bakıldı)

SEBZE TARTI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Bakla Tarifleri
Balkabağı Tarifleri
Bamya Tarifleri
Bezelye Tarifleri
Biber Tarifleri
Börülce Tarifleri
Brokoli Tarifleri
Brüksel Lahanası Tarifleri
Deniz Börülcesi Tarifleri
Dereotu Tarifleri
Domates Tarifleri
Ebegümeci Tarifleri
Enginar Tarifleri
Fasulye Tarifleri
Fesleğen Tarifleri
Havuç Tarifleri
Hindiba Tarifleri
Isırgan Tarifleri
Ispanak Tarifleri
Kabak Tarifleri
Kapari Tarifleri
Kara Lahana Tarifleri
Karnabahar Tarifleri
Kereviz Tarifleri
Kırmızı Lahana Tarifleri
Kuru Bamya Tarifleri
Kuru Biber Tarifleri
Kuru Domates Tarifleri
Kuru Kabak Tarifleri
Kuru Mantar Tarifleri
Kuru Mısır Tarifleri
Kuru Patlıcan Tarifleri
Kurutulmuş Fasulye Tarifleri
Kuşkonmaz Tarifleri
Kuzukulağı Tarifleri
Lahana Tarifleri
Madımak Tarifleri
Mantar Tarifleri
Marul Tarifleri
Maydanoz Tarifleri
Pancar Tarifleri
Patates Tarifleri
Patlıcan Tarifleri
Pazı Tarifleri
Pırasa Tarifleri
Reyhan Tarifleri
Salatalık Tarifleri
Sarımsak Tarifleri
Semizotu Tarifleri
Soğan Tarifleri
Şalgam Tarifleri
Tatlı Patates Tarifleri
Turp Tarifleri
Yerelması Tarifleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SEBZE TARTI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc64357
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2011
1,932 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru:
240 gr (2 su bardağı) un
1 çay kaşığı tuz
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
60 gr (4 çorba kaşığı) margarin
3-4 çorba kaşığı soğuk su
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
Harcı:
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağ
2 çorba kaşığı kereviz rendesi
3 orta boy havuç (kabukları kazınıp, ince dilimlenmiş)
1 büyük soğan (ince doğranmış)
125 gr mantar (temizlenip, dilimlenmiş)
125 gr karnıbahar (ayıklanıp, çiçekleri ayrılarak haşlanmış ve kurulanmış)
1 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 büyük patates (kabuğu soyulup, ince dilimlenmiş)
1 çay kaşığı tuz

Hamuru hazırlamak için, unu ve tuzu orta boy bir kaseye eleyip, tereyağı ve margarini küçük parçalara bölerek ekleyiniz. Parmaklarınızın ucuyla yağı una, karışım ekmek içi görünümü alana kadar yediriniz. 3 çorba kaşığı su ekleyip, bir bıçakla unlu karışıma katınız. Hamuru, ellerinizle pürtüksüz olana kadar yoğurunuz. (Hamur çok kuru olursa bir kaşık daha su ekleyiniz.) Hamuru top yapıp bir yağlı kağıda sararak, buzdolabında 30 dakika dinlendiriniz.
Önce, fırınınızı yüksek sıcaklığa (230" C) getirip, ısıtınız.
Harcı hazırlamak için, orta boy bir tencerede tereyağı orta ateşte eritiniz. Yağ kızınca, kereviz rendesi, havuç, soğan ve mantarları katıp, arasıra karıştırarak 5-6 dakika, soğanlar pembeleşena kadar pişiriniz. Tencereyi ateşten alıp, pişmiş sebzeleri bir delikli kepçeyle geniş, yayvan ve yüksek kenarlı seramik bir kaba aktarınız. Karnıbaharı ekleyip, üstüne tavuk suyunu dökünüz. Patates dilimlerini sebzelerin üstüne dizip, tuzu serpiniz.
Hamuru buzdolabından alıp, hafifçe unlanmış tezgahta seramik kaptan biraz daha büyük olacak biçimde açınız. Hamurun kenarından ince bir şerit kesiniz. Bir tart kalıbının kenarını hafifçe ıslatıp, kestiğiniz şeridi kalıbın kenarına, hafifçe bastırarak yerleştiriniz. Bir fırçayla, hamur şeridini hafifçe ıslatınız.
Kalan hamuru bir merdanenin üstüne alarak, kabın üstüne yerleştiriniz. Bir bıçakla hamuru düzeltip, fazlalıklarını keserek kabın kenarlarındaki hamur şeridinin üstüne bastırınız. (Artan hamur parçalarını yeniden açıp süslemede kullanınız.)
Keskin bir bıçakla hamurun ortasına küçük bir haç yapıp, bir fırçayla hamurun üstüne çırpılmış yumurtadan sürünüz.
Tartı fırının orta katma sürüp, 5 dakika pişiriniz. Fırının sıcaklığını azaltıp (180° C), 20 dakika daha, hamur altın sarısı bir renk alana kadar pişiriniz. Tartı fırından çıkarıp, servis ediniz.






SEBZE TARTI Tarifleri Şalgam Tarifleri



(1 adet SEBZE TARTI 91,450 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort