|
|
Sebze Tempura (Japonya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc39285
Gönderme Tarihi: 12.Ağu.2009
2,503 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.lezzetsirri.com
100 gr. un veya tempura unu (bulamak için)
200 gr. tempura unu veya un
1/2 litre soğuk su
2 yumurta sarısı
1 büyük kabak
1 kırmızı biber
1 baş soğan
japon soya sosu veya soya sosu
kızartmak için:
sıvıyağ
Sebzeleri temizleyerek yıkayıp kurulayın. Kabağı ve kırmızı biberi ince dilimler halinde uzunlamasına, soğanı yuvarlak dilimler halinde kesin. Derin bir kapta 200 gr. tempura ununu veya unu su ve yumurta sanları ile karıştırın ve hemen kullanın. Hazırladığınız kızartma hamuru içinde pütürler olmalıdır.
Derin bir tavada veya Wok'ta sıvıyağı biraz kızdırın. Sebzeleri kızartma hamuruna batırarak ve orta kızgın yağa atarak 2-3 seferde kızartın. Hemen sıcak sıcak soya sosu ile servis yapın.
Arzu ederseniz soya sosunun içine 1/4 tatlı kaşığı toz zencefil atıp karıştırarak servis yapabilirsiniz.
|
|
Sebze Tempura (Japonya) Tarifleri Japon Yemekleri
|
|