Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sebze ve Meyve Kuruları (Isparta)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
Adana Yemekleri
Antalya Yemekleri
Burdur Yemekleri
Hatay Yemekleri
Isparta Yemekleri
Kahramanmaraş Yemekleri
Kıbrıs Yemekleri
Mersin Yemekleri
Osmaniye Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebze ve Meyve Kuruları (Isparta)

Göksen
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc105414
Gönderme Tarihi: 23.Şub.2015
1,586 defa indirildi / yazdırıldı




Isparta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

Taze Fasulye
Taze Bamya
Taze Dolmalık Biber
Nane
Taze Patlıcan
Domates
Tığ Biber
Erik
Kayısı
Üzüm
Dut

Fasulye Kurusu: Ayıklanan fasulyeler (ortasından uzunlamasına kesilerek ayıklanan ya da normal doğranan) renginin solmaması için gölgelik havadar bir yerde kurutulur.

Dolmalık (Doldurmalık) Patlıcan Kurusu: Baş kısmı alınan patlıcanlar ortadan ikiye bölünür ve içi bıçakla oyulur. Geniş bir leğen içerisinde tuzlu suda bekletilerek acısı çıkartılır. Kevgirde suyunu süzdükten sonra temiz bezler üzerine sererek veya iğneyle, ipe dizerek güneşte kurutulur. Bez torba içerisinde saklanır.

Yemeklik Patlıcan Kurusu: Patlıcanların kabuğu soyulurken yemeğe görsellik katmak için şeritler bırakılır ve küp halinde doğranır. Geniş bir leğen içerisinde tuzlu suda bekletilerek acısı çıkartılır. Kevgirde suyunu süzdükten sonra temiz bezler üzerine sererek veya iğneyle ipe dizerek güneşte kurutulur. Bez torba içerisinde saklanır.

Bamya Kurusu: Bamyaların tepeleri külah şeklinde ayıklanır. Temiz bir örtü üzerine sererek veya iğneyle ipe dizerek güneşte kurutulur. Kuruyan bamyalar serin ve havadar bir yere bez torba içerisinde veya açıkta asılarak saklanır.

Domates Kurusu: Yaz günü yetişen taze domatesler yıkanarak ortadan ikiye ayrılır ve bozulmaması için üzeri tuzlanarak temiz tepsilere veya sinilere serilerek güneşte kurutulur. Serin yerde bez torbalarda korunur.

Dolmalık Biber Kurusu: Dolmalık biberler, yıkanır. Kuru bezlerle suyu alınır. Tepeleri kesilerek tohum ve sap kısmı çıkarılır. İğneyle ipe dizilerek güneşte kırmızı renk alıncaya kadar kuruyan dolmalık biberler serin ve havadar bir yerde bez torbalarda saklanır.

Tığ Biber (Sivri) Kurusu: Biberler yıkanarak kuyruk kısımlarından saplarına kadar ortadan kesilerek iğneyle ipe dizilerek güneşte kurutulur. Serin ve havadar bir yerde saklanır.

Nane Kurusu: Toplanan taze naneler ayıklanıp 5 veya 10 dakika sirkeli suda bekletilir. Yıkanır ve suyu süzdürülür. Gölgelik bir yere serilmiş sofra bezleri üzerine serilerek kurutulur. Kuruyan naneler elle ovularak ufaltılır ve kavanozlara doldurularak serin bir yerde saklanır.

Meyve Kuruları: Meyveler ayıklanarak yıkanır. Olgun, sağlam ve çürüksüz olanları kurutmak için seçilir. Kayısı, erik, vişne gibi çekirdekli olan meyvelerin çekirdekleri çıkartılır. Elma, armut gibi meyveler de dilimlenerek temiz örtüler üzerine serilir ve kurutulur. Kurutulan meyveler bez torbalar içerisinde, serin ve nemsiz bir ortamda saklanır.

Not: Mevsiminde yetişen doğal sebze ve meyveleri kurutup, kışın kullanılmak üzere uzun süre saklamak, çok eskilerden beri uygulanan bir yöntemdir. Mevsiminde doğal ortamda yetişen sebze ve meyvelerden hazırlanan kuruların sağlıklı olmasının yanında aile bütçesine sağlamış olduğu katkı da, göz ardı edilemez bir gerçektir. Sebze ve meyve kurutma güneşte veya gölgelik havadar bir yerde yöreden yöreye farklı şekillerde yapılmaktadır. Kurutmada zaman ve mekan önemlidir. Sofra bezleri üzerinde çabuk ve temiz olarak kurutulmalıdır. Kuruyan sebze ve meyveler tüketilinceye kadar seyrek dokunmuş bez torbalar içinde nemsiz, serin ve havadar bir yerde saklanır.







Sebze ve Meyve Kuruları (Isparta) Tarifleri Hatay Yemekleri



(1 adet Sebze ve Meyve Kuruları (Isparta) 13,900 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort