Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sebze ve Meyve Kurutma


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebze ve Meyve Kurutma

Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 2277
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc184246
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2025
19 defa indirildi / yazdırıldı




Kurutma, meyve ve sebzelerin daha uzun süre muhafaza edilebilmesi için, içlerindeki su oranının yüzde 10-20 azaltılması işlemidir.
Kurutmaya en elverişli meyveler; elma, erik, vişne, armut, kayısı, dut ve üzümdür.
Kurutmaya en elverişli sebzeler ise; biber, bamya, patlıcan, fasulye ve kabaktır. Nane, biberiye ve kekik ise en fazla kurutulan yeşillikler arasında yerini alır.
Kurutma işlemi açık havada, fırında ve kurutma dolaplarında yapılır. Açık havada kurutma; güneşte ve gölgede olmak üzere iki farklı yöntemle yapılır.
Kurutulacak sebze ve meyvelerin kurutmaya elverişli olmasına (ham yada fazla olgun olmamasına) dikkat etmek gerekir.
Açık havada yapılan kurutma işleminde sebze ve meyveler doğrudan toprağa serilmemelidir.
Açık havada kurutulan sebze ve meyveler kurutulduktan sonra kurtlanmamaları için 75-100 derece gibi düşük ısılı fırında 10-15 dakika bekletilmeli.
Kurutma işlemi ne kadar uzun sürerse besin kaybı o kadar fazla olur. Bu sebeple kurutma işlemi için en sıcak mevsim seçilmelidir.
Kuruttuğunuz yiyecekleri 10 derecenin altında cam, teneke ve emaye kaplarda saklayabilirsiniz.
Kurutulmuş yiyecekler tazelerine oranla daha çabuk pişer. Bu sebze ve meyveleri kullanmadan önce 1-2 saat sıcak suda bekletmek ya da yarım saat süreyle kaynatmak gerekir.







Sebze ve Meyve Kurutma Tarifleri Aşçılığın Püf Noktaları



(1 adet Sebze ve Meyve Kurutma 96 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® X sayfası