|
|
Sebze Yatağında Bat |
|
tatlıkız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.08.2012
Mesajlar: 70 Şehir: Erzincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc79139
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2012
1,762 defa indirildi / yazdırıldı
|
100 gram haşlanmış asma yaprağı
1 su bardağı bulgur
1 adet taze soğan
2 domates
1 demet maydanoz
1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
1 marul
2 salatalık
Bulgurun üzerine ılık su döküp kabarmasını bekleyin. Daha sonra haşlanmış yeşil mercimekleri, rendelenmiş domatesleri üzerine ekleyin. Domatesin biraz suyu da olmalı ki iç harcı sulu olsun. Kıyılmış maydanozları ve taze soğanları da üzerine ekleyip baharatlarla tatlandırın. Limon suyu ve zeytinyağını ekledikten sonra bu sulu karışımı haşlanmış yaprakların içine sarıp hazırlayın. Salataları da irice doğrayıp servis tabağına dizin ve üzerine hazırlanan sarılmış yaprakları dizin. İsterseniz üzerine sarımsaklı domates sosu hazırlayıp birlikte yiyebilirsiniz.
Not: Anadolu’da "bat" denilen ve yapraklara sarılarak yenilen bildiğimiz kısırın başka bir sunum şekli
|
|
Sebze Yatağında Bat Tarifleri Dereotu Tarifleri
|
|