|
|
SEBZE YEMENİN ADABI |
|
zehraaytekin
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.11.2007
Mesajlar: 31 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc19111
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007
1,868 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sebzeler İngiltere'de çatal, bıçakla Fransa'da yalnız çatalla yenir. Memleketimizde her iki şekilde uygulanır.
Kızartma ve dolmalar gibi kuru olanları çatal ve bıçak kullanarak yiyebildiğimiz gibi, bir lokma ekmek parçasını çatala destek yapmak şartıyla yiyebilirsiniz.
Sulu ve etli sebze yemeklerini çatal bıçakla yemek, bıçak yoksa bir lokma ekmek yardımıyla yemek lazımdır. Büyük ziyafetlerde yemeğin suyuna ekmek batırılmaz. Eğer mutlaka batırmak istiyorsanız çatalın ucuna küçük bir parça ekmek batırıp tabağı hiç yerinden oynatmadan batırıp yiyebilirsiniz. Bu hareketi yaparken tabağı sakın yerinden kaldırmayınız.
Kuşkonmaz yememiz gerektiğinde uç kısımları bıçak ve çatalla yenir, sap kısırdan bırakılır. Bazı hallerde de kalın kısımlarından elle tutup yumuşak yerlerini elle yemek mümkündür.
Enginar yerken bıçak kullanılmaz. Zeytinyağlı enginar yalnızca çatalla yenir. Bazen ufak bir ekmek yardımı ile yenir. Enginar garnitür olarak yapraklan ile haşlanıp salçayla sofraya gelmişse sol eldeki enginann göbeğinden sıkıca tutup sağ elle enginar yapraklannı birer birer koparıp tabağa alman salçaya batırıp yumuşak tarafını emerek yemelidir. Emilen yapraklar düzgün şekilde tabağın içine bırakılmalıdır. Yapraklar bittikten sonra göbek kısmı salçaya batırılıp yenir.
|
|
SEBZE YEMENİN ADABI Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis
|
|