Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Sofra Düzeni ve Servis > SEBZE YEMENİN ADABI (1 adet - 71,354 defa bakıldı)

SEBZE YEMENİN ADABI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Besinlerin Değerleri
Şifalı Bitkiler
Aşçılığın Püf Noktaları
Sofra Düzeni ve Servis
Mutfak Takımları
Yemek Hakkında Sözler
Yemek Rüyaları
Yemek Fıkraları
Diğer Konular
Sağlık Konuları
Site Hakkında
Makaleler
Söyleşiler
Anketler
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SEBZE YEMENİN ADABI

zehraaytekin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 05.11.2007
Mesajlar: 31
Şehir: Afyonkarahisar
Kısa URL: https://ml.md/lc19111
Gönderme Tarihi: 05.Kas.2007
1,868 defa indirildi / yazdırıldı




Sebzeler İngiltere'de çatal, bıçakla Fransa'da yalnız çatalla yenir. Memleketimizde her iki şekilde uygulanır.
Kızartma ve dolmalar gibi kuru olanları çatal ve bıçak kullanarak yiyebildiğimiz gibi, bir lokma ekmek parçasını çatala destek yapmak şartıyla yiyebilirsiniz.
Sulu ve etli sebze yemeklerini çatal bıçakla yemek, bıçak yoksa bir lokma ekmek yardımıyla yemek lazımdır. Büyük ziyafetlerde yemeğin suyuna ekmek batırılmaz. Eğer mutlaka batırmak istiyorsanız çatalın ucuna küçük bir parça ekmek batırıp tabağı hiç yerinden oynatmadan batırıp yiyebilirsiniz. Bu hareketi yaparken tabağı sakın yerinden kaldırmayınız.
Kuşkonmaz yememiz gerektiğinde uç kısımları bıçak ve çatalla yenir, sap kısırdan bırakılır. Bazı hallerde de kalın kısımlarından elle tutup yumuşak yerlerini elle yemek mümkündür.
Enginar yerken bıçak kullanılmaz. Zeytinyağlı enginar yalnızca çatalla yenir. Bazen ufak bir ekmek yardımı ile yenir. Enginar garnitür olarak yapraklan ile haşlanıp salçayla sofraya gelmişse sol eldeki enginann göbeğinden sıkıca tutup sağ elle enginar yapraklannı birer birer koparıp tabağa alman salçaya batırıp yumuşak tarafını emerek yemelidir. Emilen yapraklar düzgün şekilde tabağın içine bırakılmalıdır. Yapraklar bittikten sonra göbek kısmı salçaya batırılıp yenir.






SEBZE YEMENİN ADABI Tarifleri Sofra Düzeni ve Servis



(1 adet SEBZE YEMENİN ADABI 71,354 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort