İznik Belediyesi
Sazan Balığı Turşusu
4 Adet Patates
1 Su Bardağı Zeytinyağı
3 Adet Yeşil Biber
2 Diş sarımsak
4 Adet Domates
Un/Galeta Unu
3 Adet Yumurta
Karabiber
Tuz
Kırmızı Toz Biber
Sazan balığı turşusundan yaklaşık 10 parça dilimlenmiş balık alınır, bir gece öncesinden suda bekletilerek fazla tuzu alınır, patatesler soyularak kızartmalık doğranır, biberler iki parçaya bölünür, ayrı ayrı tavada zeytinyağı ile kızartılır tencereye alınır. Yumurtalar bir kabın içine kırılarak çırpılır, balıklar yumurta kabının içine alınarak önce yumurtaya sonra galeta ve un karışımına bulanır, zeytinyağında kızartılır, kızarmış patates ve biberlerin üzerine yerleştirilir. Domateslerin kabukları soyularak küp şeklinde doğranır, balıkların pişirildiği yağın içine dökülür, ezilmiş sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızı biber ilave edilerek domates sosu hazırlanır. Kızarmış olan balık, patates ve biberlerin üzerine dökülerek sıcak olarak servis yapılır.
|