Pınar Milföy
150 G Ispanak
1 Adet Havuç
1 Adet Pırasa
300 Ml Süt
50 G Tereyağı
50 G Un
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Un ve tereyağını kavurun.
Sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırın.
Koyulaştığında kenara alın.
Ispanağı ince ince doğrayın.
Havucu küçük küpler halinde doğrayın.
Pırasayı ince dilimleyin.
Tavaya zeytinyağı koyun ilk olarak havucu soteleyin.
Pırasayı ekleyin ve beş dk daha karıştırın.
En son ıspanağı ekleyip karıştırın.
Tuz karabiber ekleyin.
Beşamel sosla sebzeleri karıştırın.
Milföy hamuru arasına beşamelli sebze karışımını koyun ve kapatın.
Kenarlarının iyi kapanmış olduğuna dikkat edin.
Üzerine yumurta sarısı sürün.
180 derece fırında 15 -20 dk pişirin.
|