|
|
Sebzeli Dil Jölesi |
|
değirmenci
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.09.2008
Mesajlar: 20 Şehir: Artvin |
Kısa URL: https://ml.md/lc27501
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2008
1,972 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1 kg. füme sığır dili (36 saat suda bırakıldıktan sonra suyu süzülmüş, pişirilmiş, suyu süzülmüş ve derisi ayıklanmış)
850 gr. (4 çeyrek su bardağı) tavuk suyu
7 gr. (15 yaprak) jelatin
250 gr. konserve kuşkonmaz ucu (süzülmüş)
1 küçük salatalık (ince dilimlenmiş)
2 katı yumurta (dilimlenmiş)
4 orta boy patates (haşlanıp, yarım cm. kalınlığında dilimlenmiş
Yapılışı:
Dili, kesme tahtasına koyup keskin bir bıçakla yarım cm. Kalınlığında dilimleyiniz. Dilimleri 5x1 cm. lik şeritler halinde kesip doğrayınız. 2 litrelik bir pasta kalıbını çalkalayıp buzdolabında 30 dk. soğutunuz. Orta boy bir tencerede su ısıtıp jelatini ekleyip karıştırarak erittikten sonra tencereyi ateşten alarak içine yavaş yavaş, tavuk suyunu dökünüz. Jelatinli karışımdan kalıba biraz döküp, kabı çevirerek dibini ve yanlarını ıslatınız. Kuşkonmazları, uçları kalıbın ortasına bakacak biçimde diziniz. Salatalık dilimlerinin yarısını kuşkonmazların üstüne diziniz, onların da üstüne sırayla yumurtaların yarısını, dil şeritlerinin üçte birini ve patates dilimlerinin yarısını döşeyiniz. Geri kalan malzemeyi bu sırayla bitene kadar üst üste diziniz (en üste dil şeritleri gelmelidir). Kalan jelatin-tavuk suyu karışımını kalıba döküp buzdolabında en az 2 saat, pelteleşinceye kadar bekletiniz. Kalıbı buzdolabından alıp dibini sıcak suya batırıp çıkarınız. Soğutulmuş bir servis tabağını kalıbın üztüne kapatıp kalıbı ters yüz ediniz, (jölenin kolayca çıkması gerekir) jöleyi isterseniz hemen, isterseniz buzdolabında beklettikten sonra servis ediniz.
|
|
Sebzeli Dil Jölesi Tarifleri Bumbar Tarifleri
|
|