6 dilim kepek ekmeği
1'er adet havuç, patates, soğan, domates
1 adet tavuk göğsü l1 çorba kaşığı margarin
Tuz Sos için:
1 tatlı kaşığı mayonez
Yarım limonun suyu
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Ekmek içlerini dilimler halinde kesin. Kare biçiminde dizip, kürdanla tutturun. İçi boş kare sepetler oluşturun. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 7-8 dakika tutun. Margarini tavaya alın. Soğanı doğrayıp, kavurun. Doğranmış havuç ve patatesi de yağda kavurun. Kıyılmış tavuk göğsünü de sebzelere ilave edip, soteleyin. Tuzunu serpin. Küp biçiminde doğranmış domatesleri de ekleyip, birkaç dakika daha kavurup, tencereyi ocaktan alın. Sos malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın. Hazırladığınız sosu da tavuklu karışıma ilave edip, karıştırın. Malzemeyi ekmeklerin içine doldurarak servis yapın.
|