Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bavaruaz Tarifleri > SEBZELİ ET SARMASI (1 adet - 41,089 defa bakıldı)

SEBZELİ ET SARMASI


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Afgan Yemekleri
Alman Yemekleri
Amerikan Yemekleri
Arap Yemekleri
Arjantin Yemekleri
Avustralya Yemekleri
Avusturya Yemekleri
Azeri Yemekleri
Belçika Yemekleri
Brezilya Yemekleri
Bulgar ve Bulgaristan Türkleri'nin Yemekleri
Çeçen Yemekleri
Çekya Yemekleri
Çin Yemekleri
Danimarka Yemekleri
Diğer Ülkelerin Yemekleri
Endonezya Yemekleri
Filipinler Yemekleri
Finlandiya Yemekleri
Fransız Yemekleri
Bavaruaz Tarifleri
Charlot Tarifleri
Cordon Bleu Tarifleri
Crem Brule Tarifleri
Gato Tarifleri
Volovan Tarifleri
Güney Afrika Yemekleri
Gürcistan Yemekleri
Haiti Yemekleri
Hint Yemekleri
Hırvat Yemekleri
Hollanda Yemekleri
İngiliz Yemekleri
İran Yemekleri
İrlanda Yemekleri
İskandinav Yemekleri
İskoç Yemekleri
İspanyol Yemekleri
İsrail Yemekleri
İsveç Yemekleri
İsviçre Yemekleri
İtalyan Yemekleri
Japon Yemekleri
Kanada Yemekleri
Kazak Yemekleri
Kırgız Yemekleri
Kore Yemekleri
Küba Yemekleri
Macar Yemekleri
Meksika Yemekleri
Norveç Yemekleri
Malezya Yemekleri
Özbek Yemekleri
Pakistan Yemekleri
Peru Yemekleri
Polonya Yemekleri
Portekiz Yemekleri
Romen Yemekleri
Rus Yemekleri
Slovak Yemekleri
Tahiti Yemekleri
Tayland Yemekleri
Venezuela Yemekleri
Vietnam Yemekleri
Yeni Zellanda Yemekleri
Yunan ve Batı Trakya Türkleri'nin Yemekleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


SEBZELİ ET SARMASI

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc60572
Gönderme Tarihi: 20.Şub.2011
2,689 defa indirildi / yazdırıldı




8 sığır bifteği (her biri 5X6 cm boyutlarında, 0,5 sm kalınlığında hazırlanmış)
2 çorba kaşığı rafine yağ
2 soğan (ince doğranmış)
2 havuç (rendelenmiş)
1+1/4 su bardağı et suyu
500 gr domates (kabukları soyulup çekirdekleri çıkarılarak dilimlenmiş)
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 defne yaprağı
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
Harcı:
200 gr yağsız dana kıyması
1 küçük soğan (ince doğranmış)
30 gr (2 çorba kaşığı) tereyağı (yumuşatılmış)
30 gr (1/3 su bardağı) bayat ekmek içi
1 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
6 yeşil zeytin (çekirdekleri çıkarılıp kıyılmış)
1 çay kaşığı tuz
kahve kaşığının ucuyla karabiber

Önce fırınınızı orta sıcaklığa (180 C) getirip ısıtınız.
Harcı hazırlamak için kıymayı, soğanı, tereyağı, ekmek içini, maydanozu, limon kabuğu rendesini ve kıyılmış yeşil zeytinleri bir kasede karıştırınız. Yumurtayı katıp tuz ve biberi ektikten sonra iyice karıştırarak bifteklerin üstüne eşit miktarlarda koyunuz. Biftekleri rulo yapıp sicimle bağlayınız. Bir tencerede 2 çorba kaşığı rafine yağı orta ateşte kızdırıp rulo biftekleri hafifçe kızartınız.
Kızarmış biftekleri bir delikli kepçeyle tencereden alıp, sıcak olarak saklayınız. Tencereye soğanı, havucu koyup soğan iyice pembeleşinceye kadar kızartınız. Et suyunu, domatesi, sarımsağı ve defne yaprağını ekleyip kaynatınız.
Tencereyi ateşten alınız. İçine kızarmış rulo biftekleri koyup tencerenin ağzını sıkıca örterek 1,5 saat fırında pişiriniz.
Rulo biftekleri delikli kepçeyle tencereden alıp derince bir servis kabında sıcak olarak saklayınız.
Tencerede kalan suyu bir süzgeçle bir başka kaba süzünüz. Bu arada tahta bir kaşığın sırtıyle sebzeleri ezerek, özlü sularının mümkün olduğu kadar ötaki kaba geçmesini sağlayıınz. (Süzgeçte kalan posayı atınız.) Elde ettiğiniz bu sosu rulo bifteklerin üstüne döküp kıyılmış maydanozu serperek servis ediniz.

Not: Sebzeli et sarması klasik bir Fransız yemeğidir. Önceden hazırlayıp, servisten hemen önce fırında ısıtabileceğiniz sebzeli et sarmalarınızı, sote patates ve tereyağlı taze fasulye ile servis edebilirsiniz.






SEBZELİ ET SARMASI Tarifleri Bavaruaz Tarifleri



(1 adet SEBZELİ ET SARMASI 41,089 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort