1 tatlı kaşığı Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
500 gram kuşbaşı dana eti
1 adet soğan
1 tüm sarımsak
2 adet domates
2 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı sıcak su
7 Baharatlı Sebzeli Çeşni
Sebzeli Kavurma tarifi için ; çelik bir tencereyi iyice ısıtın ve etleri tencereye alın. Etler suyunu çekip tekrar salana dek yüksek ateşte kavurun.
Etler kavrulurken soğanı küp küp doğrayın ve suyunu çekmiş olan etlere ekleyin.
Zeytinyağını da gezdirin ve 3 dakika kadar bu şekilde kavurun.
Doğranmış biber, domates ve sarımsakları ekleyin.
Ardından kaynar suyu ekleyin. Karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
Etler iyice yumuşayana dek yaklaşık 30 dakika bu şekilde pişirin.
Etler yumuşayınca Bizim Mutfak 7 Baharatlı Sebzeli Çeşni’yi ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın. Sebzeli Kavurma hazır. Sıcak sıcak servis edin.
|