|
|
SEBZELİ KOFTE |
|
Pakize Paran
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.06.2007
Mesajlar: 50 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc16014
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,889 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gr. kıyma
1 büyük soğan,
2 dilim ekmek içi
2 yumurta
1 demet dereotu
2 çorba kaşığı sadeyağ
2 büyük patates,
1 bardak taze iç bezelye veya 1 küçük kutu konserve iç bezelye
2 Domates,
1 Patlıcan,
2 Bardak su,
karabiber, tuz.
Kıymaya, rendelenmiş soğanı, ıslatıp sıkarak suyunu çıkardığınız bayat ekmek içlerini, tuzu, karabiberi ve kıyılmış dereotunu ekleyin. Hepsini 5 dakika kadar iyice yoğurun. Sonra bu kıymadan, ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Islatılmış ovucunuzda köfteleri yuvarladıktan sonra, yas-sıltın. Tavaya bir miktar zeytinyağı koyun. Yağ kızdıktan sonra, kabukları soyulup, küçük kare biçiminde parçalara kesilmiş patatesleri içine atın ve pembeleşinceye kadar kızartın. Patatesleri, yağını iyice süzerek tavadan çıkardıktan sonra aynı yağa, uzun uzun küçük parçalara bölünmüş patlıcanları koyarak kızartın. Patlıcanlar da kızarıp çıktıktan sonra, köfteleri kızartın. Sonra bir tencereye 2 kaşık sade yağ koyun. Buna köfteleri, patlıcanları ve taze iç bezelyeleri ilâve edin. Tuz koyun ve yağsız olarak püre haline gelinceye kadar, pişirdiniz domateslerle, iki bardak su koyup, orta ısıda ateşte, bezelyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra, kızarttığınız patatesleri ilâve edin. Patatesleri de bir taşım kaynadıktan sonra tabağa alıp servis yapın.
|
SEBZELİ KÖFTE |
|
Canan
Super MOD
Kayıt: 25.09.2006
Mesajlar: 121 Şehir: Besevler-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc11241
Gönderme Tarihi: 16.Oca.2007
2,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEME
1 havuç
1 kabak
Maydanoz, dereotu
500gr.kıyma
Yarım paket köfte harcı
1,5 çay bardağı su
SOSU İÇİN
3 diş srımsak
2 kaşık margarin
2 domates
Pul biber
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Havucun ve kabağın kabuklarını kazıyıp, rendeleyin. Maydanoz ve dereotunu kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları kıyın. Derin bir kasenin içerisine kıymayı, rendelenmiş havuç ve kabağı, kıyılmış maydanozu, dereotunu, köfte harcını bir miktar su ekleyerek yoğurun ve köfteleri hazırlayın. Köfteleri bir tavada hafif kızartınm ve tepsiye dizin. Sosu için, bir tencerede margarini eritin. Sarımsakları, domatesleri ve kırmızı pul biberi ilave edip kavurun ve köftelerin üzerine dökün. Rendelenmiş kaşarı serpiştirin. 200 derece fırında 20-25 dk.pişirin.
|
SEBZELİ KÖFTE |
|
mevlüde
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 11.08.2005
Mesajlar: 64 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc9946
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2006
3,931 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme :
Yarım kilo kıyma
1 demet dereotu
2 adet soğan
3 adet patates
1 bardak iç bezelye
3 adet domates
2 patlıcan
2 bardak su
2 dilim bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 küçük paket yağ
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı :
Bir genişçe kaba, kıyma ıslatılarak, sıkılıp ufalanan ekmek içi, rendenin ince tarafından geçirilen soğan, tuz, biber ve ince kıyılmış dereofu ve yumurtalar hepsi beraber 10 dakika kadar iyice yoğrulur ve sonra bundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ıslatılmış avuç içinde yassıltılarak köfte haline getirilip bir kenara bırakılır. Bir miktar zeytinyağı tavaya konup, bunda çubuk şeklinde kesilmiş patatesler penbeleşene kadar kızartılır. Ve kızaran patatesler yağı iyice süzülerek alınır. Bundan sonra küçük doğranmış patlıcanlar bu yağda kızartılıp onlar da alındıktan sonra köfteler eğer patlıcanlar çok yağ çekmişse biraz da yağ ilave edilerek kızartılır. Bundan sonra bir tencereye yarım paket yağ konup buna köfteler ve patlıcanlar ile bezelyeler de katılır, tuzu da konup kabukları ayıklanmış domatesler ve su ilavesi ile orta hararetteki ateşte bezelyeler iyice yumuşayana kadar «Ortalama yarım saat» pişirilir ve bundan sonra kızarmış patatesler de ilave edilip hepsi birden bir taşım kaynatıldıktan sonra tencere ateşten alınarak, yemek tabağa aktarılır ve sıcak olarak servis yapılır.
|
Sebzeli Köfte |
|
Rondo
Aşçı
Kayıt: 19.09.2006
Mesajlar: 15 Şehir: Manisa |
Kısa URL: https://ml.md/lc7356
Gönderme Tarihi: 21.Eyl.2006
2,758 defa indirildi / yazdırıldı
|
250 gr. kuzu kıyması
250 gr. dana kıyması
3 su bardağı zeytinyağı
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet havuç
1 adet kabak
1 demet maydanoz
2 adet yumurta
1 adet domates
1 adet yeşil soğan
2 adet dolmalık yeşil biber
1 kahve fincanı rende kaşar
150 gr. galeta unu
tuz
karabiber
Kıymaları, yumurtaları, rendelenmiş, havucu, kabağı soğanı, biberi, bayat ekmek içini, küp doğranmış domatesi, ince kıyılmış maydanozu, tuzu, biberi karıştırıp iyice soğurun en son kaşarı katın, köfte şekli verin, galeta ununa bulayarak zeytinyağında kızartın.
|
Sebzeli Köfte |
|
Mubi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.09.2005
Mesajlar: 55 Şehir: Beşevler |
Kısa URL: https://ml.md/lc5036
Gönderme Tarihi: 15.Haz.2006
2,865 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
300 gram kıyma,
250 gram mantar
2 adet soğan,
2 adet çarliston biber
1 adet patates,
1 adet havuç
1 çorba kasığı yoğurt
1 çorba kasığı zeytinyağı
1 diş sarımsak,
Kasar peyniri
Tuz, karabiber, kekik
YAPILIŞI
Ön hazırlık olarak soğanı rendeleyin. Baharatları, kıymayı ve rendelediğiniz soğanı geniş bir kap içinde yoğurun. Patatesin kabuklarını soyun. Havuç ile birlikte rendeleyin. Çarliston biberi küçük küçük kesin. Patates ve havuçla birlikte kıymanın içine ilave edin. 1 saat buzdolabında bekletin. Bu arada mantarları hafif kızmış yağda kavurun. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız sebzeli köfteyi tepsiye incecik yayın. Fırında çok az pişirdikten sonra çıkartın. Üzerine mantarları yayın. Tekrar fırına koyun. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Tekrar fırından çıkartarak üzerine kasar peyniri rendesi serpin. 2 dakika fırında tuttuktan sonra çıkartın. Sıcak sıcak servis yapın.
ML® Havuç Köftesi için tıklayın
|
Sebzeli Köfte |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc3076
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2006
2,950 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg kabak
1 kg patlıcan
Kıyma
1/2kg domates
Maydanoz
Sarımsak
Tuz
Kabakları ve patlıcanları yuvarlak sekılde kesın köfteleri hazırlayın domateslerin kabuklarını soyun,
kabakları ve patlıcanları tavada kızartın daha sonra bir pyrexe kabak,köfte,domates ve patlıcan şeklinde dizin sebzeler ve köfteler dizildikten sonra üstüne sulandırılmış salçayı dökün daha sonra üstüne parça parça margarin sürerek fırına atın 20 dk sonra cıkarıp servisi yapın.
|
|
Sebzeli Köfte Tarifleri Püreli Köfte Tarifleri
|
|