400 gram koyun eti antrkot
6 diş sarımsak
1 çay bardağı sıvı yağ
5 çorba kaşığı süt
Kekik, tuz, karabiber
2 adet patates
Haşlanmış sebzeler
Eti kasabınızdan dilimlenmiş ve az dövülmüş olarak isteyin. Derin bir kaba alın ve üzerine ezilmiş sarımsakları, sıvı yağı, sütü, baharatı koyup bir gece bu karışımda dinlendirin. Pişirileceği zaman sosun içinden alıp yağsız tavada ya da ızgarada iki yüzünü de pişip 5 dakika dinlendirin. İstenirse fırın tepsisine koyup 200 derecedeki fırında da çok güzel bir şekilde 30 dakika pişirip servis yapılabilir. Yanında büyük dilimlere bölünmüş ve kızartılmış patatesle ve haşlanmış mevsim sebzeleriyle birlikte ikram edin.
|