Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Sebzeli Kuzu Budu Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Acur Dolması Tarifleri
Ayva Dolması Tarifleri
Balık Dolması Tarifleri
Bıldırcın Dolması Tarifleri
Biber Dolması Tarifleri
Bulgurlu Dolma Tarifleri
Ciğer Dolması Tarifleri
Domates Dolması Tarifleri
Ekmek Dolması Tarifleri
Elma Dolması Tarifleri
Enginar Dolması Tarifleri
Etli Dolma Tarifleri
Fırında Dolma Tarifleri
Güveçte Dolma Tarifleri
Havuç Dolması Tarifleri
Hindi Dolması Tarifleri
Ispanak Sarması Tarifleri
Kabak Çiçeği Dolması Tarifleri
Kabak Dolması Tarifleri
Kaburga Dolması Tarifleri
Karışık Dolma Tarifleri
Kereviz Dolması Tarifleri
Kuru Dolma Tarifleri
Kuzu Dolması Tarifleri
Lahana Sarması Tarifleri
Mantar Dolması Tarifleri
Marul Sarması Tarifleri
Mumbar Dolması Tarifleri
Ördek Dolması Tarifleri
Pancar Sarması Tarifleri
Patates Dolması Tarifleri
Patlıcan Dolması Tarifleri
Pazı Sarması Tarifleri
Pırasa Dolması Tarifleri
Salatalık Dolması Tarifleri
Sebzeli Dolma Tarifleri
Soğan Dolması Tarifleri
Şalgam Dolması Tarifleri
Tavuk Dolması Tarifleri
Yaprak Sarması Tarifleri
Yumurta Dolması Tarifleri
Zeytinyağlı Dolma Tarifleri
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Sebzeli Kuzu Budu Dolması

saba
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 16.12.2008
Mesajlar: 27
Şehir: Balıkesir
Kısa URL: https://ml.md/lc31289
Gönderme Tarihi: 18.Arl.2008
1,873 defa indirildi / yazdırıldı




1 kuzu budu (yaklaşık 2,5 kg; bütün yağlan alınıp, kemikleri çıkarılmış)
2 çorba kaşığı çiçekyağı
1 iri havuç (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
1 iri kabak (kazınıp, ince şeritler halinde kesilmiş)
30 g (2 çorba kaşığı) kaşar (ya da Parmesan) peyniri rendesi
1/2 tatlı kaşığı tuz
bir tutam karabiber (taze çekilmiş)
2 tatlı kaşığı kekik
25 cl (1 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tavuk suyu)
2 çorba kaşığı taze (ya da kuru) soğan (ince kıyılmış)
1 1/2 çorba kaşığı mısır nişastası (2 çorba kaşığı suyla karıştırılmış)

Harcı hazırlamak için çiçekyağının yarısını ateşe dayanıklı bir kaba koyup, kabı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca havuç şeritlerini koyup, havuçları 2 dakika sote edin. Kabak şeritlerini koyup, karışımı havuçlar
hafifçe yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 2 dakika) sote ettikten sonra, kabı ateşten alın. Kaşar (ya da Parmesan) peynirini serpip, karıştırdıktan sonra, bir kenara bırakın.
Fırınınızı 170 °C'a ısıtın. Budu et tahtasına koyup, bir et takacıyla hafifçe döverek yassıltın. Tuzun yarısını, karabiberin yarısını ve kekiğin yarısını serpip, ateşe dayanıklı kaptaki havuçlu karışımı kaşıkla üstüne döşeyin. Sonra eti harcın üstüne sarıp, sicimle bağlayın.
Ateşe dayanıklı kabı kâğıt mutfak havlusuyla temizleyip, kalan çiçekyağını koyun ve kabı harlı ateşe oturtup, yağı kızdırın. Yağ kızınca, sarılı eti koyup, her yanı altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 2 - 3 dakika) altüst ederek kızartın. Sonra kabı fırına verip, eti 1 saat pişirin.
Pişirme süresinin sonunda, kabı fırından alıp, kuzu dolmasını bir servis tabağına çıkarın. Kapta kalan pişme suyunun yüzeyindeki yağı alıp, atın. Kabı kısık ateşe oturtup, et (ya da tavuk) suyu, kalan kekik ve kıyılmış taze (ya da kuru) soğanları ekleyerek, kabın dibini spatulayla kazıyın. Sonra ateşi biraz açıp, karışımı orta ateşte 2/3 oranında çekinceye kadar (8-10 dakika) kaynatın. Ateşi kısıp, erimiş mısır nişastasını bir çatalla ya da çırpma teliyle çırparak yedirin ve sosu sürekli karıştırarak, koyulaşıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Kabı fırından alıp, kalan tuz ve kalan karabiberi serptikten sonra, sosu bir kâseye aktarın.
Etin sicimlerini kesip attıktan sonra, keskin bir bıçakla dilimleyerek, yanında kâsedeki sosla servis yapın.






Sebzeli Kuzu Budu Dolması Tarifleri Acur Dolması Tarifleri



(1 adet Sebzeli Kuzu Budu Dolması 32,794 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort