2 Kuzu budu
15 gr. patates unu
100 gr. Sade yağ
Tuz
1 Kutu konserve bezelye
Kuzu butlarını mafsal ve diz bükümü kemiklerinden başka diğer kemiklerini çıkarınız.
100 gram yağla bir tepsiye koyunuz, tuzlayınız.
Orta ısıda fırında ara sıra çevirerek 1,5 saat su ilâve etmeden pişiriniz.
Piştikten sonra eti bir kaba çıkarınız, yağını süzünüz.
Tepsi içine 1/2 litre su koyunuz, kaynamağa başlayınca ayrı bir kapta biraz soğuk su ile ezilmiş 15 gram patates ununa ilâve ediniz, bir kaba süzünüz, etleri iç kapak bölümlerinden boyuna iki parçaya kesiniz.
Dış kapak bölümünde kalan mafsal kemiğini çıkarınız.
Enine yarımşar santim inceliğinde dilimlere kesiniz.
Servis tabağına yerleştiriniz, garnitür olarak kümeler halinde haşlanmış bezelye, havuç, kabak, patates ilâve ediniz, sosun üzerine dökünüz.
|