1 paket SuperFresh Kayseri mantısı
1200 ml tavuk suyu
8 adet kurutulmuş domates (ince kıyılmış)
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy pırasa (ince halka doğranmış)
250 ml krema
1 çorba kaşığı hardal tohumu
10 sap maydanoz (ince kıyılmış)
Tuz
Tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş)
1.Tavuk suyundan 5 çorba kaşığı ayırın. Kalan tavuk suyunu, kaynama noktasına kadar ısıtın. Tuz serpip, mantı ve kurutulmuş domatesleri ekleyin ve 10 dak. haşlayın.
2. Zeytinyağını ısıtın, pırasayı ilave edin. Karıştırarak, orta ateşte 2-3 dak. soteleyin. Kalan tavuk suyunu ekleyin, üzerine kapak kapatın ve pırasalar hafif yumuşayıncaya kadar 5 dak. pişirin. Pırasayı hafifçe karıştırarak, krema, maydanozun 2/3ü, hardal tohumunun yarısı ve karabiberi katın.
3. Haşlanmış mantıyı hafifçe karıştırarak, pırasalı karışımı ekleyin ve arzu ettiğiniz kıvama kadar ısıtın.
4. Kalan hardal tohumu ve maydanozu serperek servis yapın.
|