|
|
SEBZELİ MERCAN |
|
zafira
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.02.2007
Mesajlar: 276
|
Kısa URL: https://ml.md/lc14869
Gönderme Tarihi: 25.May.2007
2,269 defa indirildi / yazdırıldı
|
İri bir mercan balığı (1 kiloluk)
1/2 kilo domates
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı sadeyağ
5-10 yaprak nane
1 baş soğan
1 diş sarımsak
1 dal adaçayı
1 dal biberiye otu
1-2 defne yaprağı
1 sap kereviz yaprağı
1 havuç
1 çorba kaşığı un
1+1/2 bardak zeytinyağı
Karabiber
Tuz
İyice temizleyip yıkandıktan sonra maydanozu, naneyi, biberiyeyi, adaçayını, defne ve kereviz yaprağını ince ince doğramalı. Havucu rendelemeli. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı. Balığın dışını, içini iyice temizleyip bol akarsuda yıkadıktan sonra suyunu iyice süzmeli. Sonra iyice una bulamalı. Balığın tümünü alacak uzunlukta bir tavaya 1 bardak zeytinyağını koyup kızdırmalı. Sonra balığı oturtup iki yanını da iyice kızartmalı.
Balığın sığacağı uzunlukta pyrex bir cam tabağa sadeyağla 1/2 bardak zeytinyağını koymalı ve pyrex'i ateşe oturtmalı. Yağ ısınınca önceden rendelenmiş ve doğranmış sebzeyi katmalı ve karıştırmalı. Sebzeler kavrulunca balığı parçalamadan tam orta yere oturtmalı. Tuzunu, biberini serptikten sonra doğranmış domatesleri de katmalı balığı yarım saat kadar üstü kapalı olarak pişirmeli.
Balık pişlnce olduğu gibi sofraya çıkarıp servis yapmalı.
|
|
SEBZELİ MERCAN Tarifleri Barbunya Balığı Tarifleri
|
|