Pankek için:
150 ml İçim Süt
125 gr un
35 gr İçim Tereyağı
1 adet yumurta
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 çorba kaşığı taze kekik yaprağı, ince kıyılmış
Tuz
İçi için:
150 ml İçim Şef Krema
100 gr ıspanak, doğranmış
100 gr kırmızı biber
1 adet taze soğan, ince doğranmış
Sızma zeytinyağı
Tuz
Pankek için yumurtayı bir tutam tuz ile çırpın. Unun içine kabartma tozu ile 30 gr İçim Tereyağı ekleyin ve karıştırın. Çırptığınız yumurtaya ilave edin.
İçim Sütü karışıma yavaş yavaş ekleyin. Boza kıvamında bir bulamaç elde edene kadar karıştırmaya devam edin. 1 çorba kaşığı kıyılmış taze kekik yaprağı ve 1 tatlı kaşığı tuzu bulamaca ekleyin. Kaynaya tuzlu suda 4 dakika haşladığınız ıspanak ve kırmızı biberleri küçük küçük doğrayın ve karışıma ilave edin. Taze soğanları ekleyin ve yeniden iyice karıştırın.
Küçük bir tavayı 5 gr İçim Tereyağı ile yağlayın ve ocakta ısıtın. Hazırladığınız karışımdan tavaya 1 kepçe dökün. 2-3 dakika pişirin ve sonra tersini çevirin. Diğer yüzünü de 2 dakika pişirerek tavadan alın. Aynı işlemi 6 ayrı pankek yapmak için tekrar edin.
|