2 adet patlıcan
4 adet sivri biber
2 adet havuç
2 adet patates
1 su çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
4 adet rendelenmiş domates (sos için)
1 çorba kaşığı salça (sos için)
1 baş sarımsak
1 çay kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1-2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Patlıcanları alacalı olarak soyup dilimleyip tuzlu suda 15 dk bekletip süzdürüp çıkartıyoruz. Biber ve havuçları verev olarak, patatesleri küp olarak doğruyoruz. Kızdırılmış sıvı yağda sırayla bunları kızartıyoruz. Başka bir tavada rendelenmiş domatesleri, ince kıyılmış sarımsakları, salça, şeker, sirke, tuz ve karabiberle kızartma yağıdan aldığımız 1 çorba kaşığı yağ ile domatesler suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Hazırladığımız sosu sunacağımız tabağa koyduğumuz patlıcanlı sebzelerin üstüne döküyoruz. Üstüne ince kıyılmış maydanoz serpiyoruz.
|