3/4 tatlı kaşığı kuru maya
175 g kepekli un
bir tutam tuz
15 g (1 çorba kaşığı) tereyağı
3 domates (her biri dörde bölünmüş)
1 küçük soğan (piyaz doğranmış)
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
bir tutam taze çekilmiş karabiber
1 kabak (kazınıp, dilimlenmiş)
5 tatlı kırmızıbiber (sap ve çekirdekleri ayıklandıktan sonra halkalar halinde doğranmış)
4 küçük konserve mısır
60 g mantar (yıkanıp süzdürüldükten sonra kurulanmış ve ince dilimlenmiş)
1 tatlı kaşığı kekik
60 g rendelenmiş az yağlı dilpeyniri (ya da mozzarella)
Kuru mayayı, paketin üstündeki kullanım notuna uyarak hazırlayın. Bir salata kâsesine unu ve tuzun yarısını eleyip, elinizle elekte kalan kepeği de sıyırarak ekleyin. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp, mayayı çukura boşaltarak, tahta bir kaşıkla karıştırın. Elde ettiğiniz hamuru, top haline getirin.
Hamur topunu unlanmış tezgâha aktarıp, esnek ve kaygan oluncaya kadar (5 -10 dakika) yoğurun. Sonra bir kâseye koyup, üstünü plastik filmle örterek, kâseyi-% 100 ısıtılmış fırına verin. Hemen 10 saniye sonra fırından alıp, 10 dakika bir kenarda bekletin. % 100 ısıtılmış fırında 10 saniye daha tutup, yeniden bir kenarda 10 dakika bırakın (bu süre sonunda, hamurun hacmi 2 kat artacaktır).
Bu arada, domatesleri birtabağa dizip, % 100 ısıtılmış fırında 1 - 2 dakika pişirerek, tabağı fırından alın. Soğanı ve zeytinyağının yarısını bir kâseye koyup, kâseyi % 100 ısıtılmış fırına vererek soğanları 2 dakika pişirin. Kâseyi fırından alıp, pişmiş domatesleri, kalan tuzu ve karabiberi ekleyerek, bir kenara, bırakın.
Kabak dilimleri, kırmızıbiber halkaları, mısırlar ve mantarları, 1 tatlı kaşığı suyla birlikte bir kâseye koyun. Kâsenin üstünü plastikfilmle örtüp, % 100 ısıtılmış fırında 3 dakika tutun. Sonra kâseyi fırından alıp, içindeki karışımın suyunu süzün.
Hamuru unlanmış tezgâha alıp, 1 dakika yoğurun. Sonra merdaneyle 25 cm çapında bir yuvarlak halinde açın. 25 cm çapında porselen bir tart kalıbını kalan zeytinyağıyla yağlayın. Açtığınız hamuru tart kalıbına aktarıp, üstüne önce domates - soğan karışımını, sonra öbür sebzeli karışımı döşeyin. Kekiği ve dilpeyniri (ya da mozzarella) rendesini serip, % 100 ısıtılmışfırına sürerek, hamur kabarıncaya kadar (yaklaşık 10 saniye) pişirin. Tabağı fırından alıp, pizzayı bir kenarda 5 dakika dinlendirdikten sonra, yeniden fırına sürerek 5 - 6 dakika daha pişirin. Fırından alıp, bir kenarda 5 dakika daha dinlendirdikten sonra, servis yapın.
|