Posta Gazetesi
Hamur için:
5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Arası için:
1 su bardağı sıvı yağ
Tuz
Sebzeli harç:
1 adet havuç
Yarım demet taze soğan
1 adet kabak
1 adet patates
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz
Karabiber
Pul biber
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Harç için, sebzelerin kabuklarını soyarak haşlayın. Küp doğrayıp sıvı yağda soteleyin. İnce kıyılmış taze soğan ve baharatları ekleyin, karıştırın.
Unu tuzla beraber geniş bir kaseye koyun. Üzerine yumurtayı kırıp, yağı dökün. Yoğurmaya başlayın. Azar azar suyu ekleyin. Elastik bir hamur hazırlamak için gerekirse, azar azar su ya da un ilave edin. Hamurun üzerini kapatarak 15 dakika dinlendirin. Hamuru eşit olarak 4-5 bezeye bölün. Unlanmış tezgahta, bıçak sırtı kalınlığında açın. Yufkalarınızı teker teker ikiye bölün ve her parçaya hazırladığınız sebzeleri, uzunlamasına yerleştirin. Rulo şeklinde sararak yağlanmış fırın tepsisine koyun. Üzerine sıvı yağ sürerek, 180 derecede ısıtılmış fırında, kızarana kadar pişirin.
|