|
Sebzeli Şehriye Pilavı Eşliğinde Kuzu İncik |
|
OlurMuOlur
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 2211 Şehir: Sincan |
Kısa URL: https://ml.md/lc157787
Gönderme Tarihi: 19.May.2021
333 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 adet kuzu incik
1 yemek kaşığı tereyağı
Pilav için:
2 su bardağı şehriye
2.5 su bardağı su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kaşık tereyağı
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 soğan
Tuz
Kuzu incikler bir tencereye alınır. Kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar yaklaşık bir saat pişirilir. Suyunu tamamen çekince bir kaşık tereyağı koyup etler kavurur gibi kızartılır. Pilav için; zeytinyağıyla minik minik doğranan sebzeler ve şehriyeler, rengi koyulaşana kadar kısık ateşte kavrulur. Tuzunu ve suyunu verip kaynayınca altı kısılıp pişmeye bırakılır. Pişen pilavın içine bir kaşık tereyağı koyulup kapağı kapatılır.
|
|