Kısa URL: https://ml.md/lc66199
Gönderme Tarihi: 26.Tem.2011
2,038 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet yufka
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet kabak
Yarım demet taze soğan
2 adet sivri biber
1 adet havuç
1 adet kırmızıbiber
Yarım demet maydanoz
Tuz karabiber kırmızı pul biber
Sıvı yağ
Sebzeleri çok ince şekilde doğruyoruz. Sebzeleri tereyağıyla 4 dakika kadar kavurup üzerine baharatları da ekliyoruz. Kıyılmış maydanozu en son koyup bu karışımı soğumaya bırakıyoruz. Yufkaları üçgen şekilde kesip geniş kenarına soğumuş olan sebzeli içten yerleştiriyoruz. Yufkanın kanarlarını kapatıp rulo şekilde sarıyoruz. Uç kısımlarını suya batırıp kapatıyoruz. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp kızgın yağda kızartıyoruz.