Etli şiş:
250 g kuzu eti (but)
8 küçük soğan
8 küçük domates
20 adaçayı yaprağı
tuz
acı biber
1 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
Sebzeli şiş:
1 kabak,
1 küçük patlıcan
1 kırmızı biber
4 küçük soğan
8 taze mantar
8 sivri biber (tercihen turşu)
1 çorba kaşığı limon suyu
tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Sosisli şiş:
4 sosis
1 kırmızı biber
4 küçük soğan
tuz
acı biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 Kuzu etini küp halinde doğrayın. Soğanları soyup ortadan kesin. Domatesleri yıkayarak kesin. Eti, soğan ve domatesleri, araya adaçayı yaprakları koyarak 4 şişe geçirin. Tuz ve karabiber ekin, fırça ile yağ sürün.
2 Kabağı yıkayarak 1 cm kalın dilimleyin. Patlıcanı küp halinde doğrayın. Mantarları yıkayarak kurulayın.
3 Sosisleri 2 cm eninde doğrayın. Kırmızı biberi yıkayarak kurulayın, çekirdeklerini çıkartın, 2 cm büyüklüğünde kesin. Soğanları ortadan kesin. Sebzeleri ve sosisleri şişlere geçirin, tuz ekin, fırça ile yağ sürün.
4 Şişleri yaklaşık 10 dakika kızartın, arada bir çevirin.
|