|
|
Sebzeli Tavşan |
|
prof
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.10.2017
Mesajlar: 30 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc129357
Gönderme Tarihi: 30.Ekm.2017
1,151 defa indirildi / yazdırıldı
|
Sebzeli sos:
150 gr. havuç
150 gr. beyaz kuşkonmaz
100 gr. sultani bezelye
100 gr. mantar
2 adet domates
10 gr. tereyağı
60 ml. sıvı yağ
15 gr. köri
Maydanoz Soslu tavşan:
6 adet tavşan bonfile (100er gr.)
1 diş sarımsak
40 ml. sıvı yağ
20 gr. tereyağı
40 ml. balsamik sirke
200 ml. tavuk suyu
15 gr. salça
20 gr. hardal
Nişasta
Kekik
Tuz
Karabiber
Kuskus:
20 gr. tereyağı
125 gr. kuskus
Tuz
Karabiber
Sebzeli sos: Havuçları ince verev dilimleyin. Kuşkonmazları soyup altındaki sert kısımlarını kesin ve verev doğrayın. Sultani bezelyeleri 3 cm. büyüklüğünde parçalara kesin.
Mantarları temizleyip ikiye bölün. Domatesleri blanşe edip dilimleyin.
Tereyağını ve sıvı yağı büyükçe bir tavada kızdırın. Tüm sebzeleri ekleyip 5 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve köri ilave edip karıştırın.
Soslu tavşan: Bonfileleri temizleyin. Sarmısağı küçük küp doğrayın. Sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Bonfileleri 2 dakika orta ateşte kızartın. Tuz ve karabiber serpip sarmısağı ve kekiği ekleyin. Etleri ısıya dayanıklı bir fırın kabına alın. 150°Cde 10 dakika pişirin. Tavadaki yağa sirke, tavuk suyu, salça ve hardal ekleyip yarısı kalıncaya kadar kaynatın. Soğuk suda eritilmiş nişasta ile sosu bağlayın.
Kuskus: Tereyağını 125 ml. su, tuz ve karabiber ile kaynatın. Ateşten alın kuskusu ekleyin, 10 dakika şişmesi için bekletin.
Kuskusu karıştınn. Servis tabaklarına eşit şekilde kuskusu yayın, üstüne sebzeleri paylaştırın.
Tavşan etlerini 4-5 cm. büyüklüğünde verev parçalara kesin, sosla beraber tabaklara koyun. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip servis edin.
Not: Kalori ve yağ oranı düşük, protein miktarı yüksek olan tavşan eti özellikle Fransız ve İtalyan mutfağının vazgeçilmez malzemelerindendir. Besin değeri oldukça yüksek olan tavsan eti kırmızı et olarak kabul edilir ve kuzu eti ile tavuk eti arasında bir tada sahiptir.
|
|
Sebzeli Tavşan Tarifleri İtalyan Yemekleri
|
|