1 adet tavuk göğüs eti
1,5 litre su
4-5 dal kereviz yaprağı
1 diş sarımsak
1 adet (minik) soğan
8-10 adet tane karabiber
1 adet (orta boy) havuç
1 adet (orta boy) patates
3-4 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı (kuru) kişniş
Tuz
1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağ
4 yemek kaşığı (tepeleme) tel şehriye
Terbiyesi için
4 yemek kaşığı (tepeleme) yoğurt
1 yemek kaşığı (taze) limon suyu
1 yemek kaşığı (tepeleme) un
Derin bir tencereye tavuk, kereviz yaprakları, ikiye bölünmüş soğan ve sarımsak, iri iri doğranmış havuç, patates, su, tuz, defne yaprakları, kişniş ve tane karabiberleri koyun. Orta ateşte sebzeler yumuşayıp tavuk pişinceye kadar kaynatın.
Tavuk suyunu ince bir tel süzgeç ile süzerek sebzeleri ayırın. Tavuk etinin bir kısmını ince ince didikleyip tavuk suyuna ekleyin ve tavuk suyunu tekrar tencereye koyun.
Minik bir teflon tavada tereyağını eritin ve tel şehriyeleri hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun.
Kavrulan şehriyeleri tavuk suyuna ekleyin. Orta ateşte 4-5 dakika, şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir kasede yoğurt, un ve limon suyunu iyice çırpın. Tavuk suyundan 4-5 kaşık ekleyerek karışımın ılınmasını sağlayın.
Yoğurtlu karışımı tavuk suyuna ekleyin ve 4-5 dakika daha orta ateşte pişirin. Damak zevkinize göre tuz ekleyin.
|