|
Sebzeli Top Tarhana (Denizli) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc110501
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2015
1,855 defa indirildi / yazdırıldı
|
Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Yarım kg. top tarhana
1 kg. balkabağı
250 gr. börülce
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
2 litre su
Su kaynatılır ve tuzu ilave edilir. Bir gün önceden ıslatılmış top tarhana eklenir. Daha sonra börülce ilave edilir. Börülceler yumuşayınca balkabağı eklenir. kabak piştikten sonra 2 yemek kaşığı tereyağı ve karabiber ilave edilir. 2-3 dakika daha kaynatılır. Sıcak olarak servis yapılır.
|
|