2 su bardağı bulgur
1 adet soğan
1 havuç, kabak, patlıcan, kırmızıbiber
1 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı dolmam fıstığı
1 çay bardağı zeytinyağı
3,5 su bardağı sıcak su
Öncelikle sebzeleri irice doğrayın. Küp şeklinde hepsini aynı boyda kesmek önemlidir. Soğanı da doğrayıp tencereye zeytinyağını kızdırın ve soğanı 2 dakika kavurun. Üzerine de diğer sebzeleri ekleyin ve 5 dakika kavurun. Küş üzümünü ve dolma fıstığı da ekleyip karıştırmaya devam edin. Daha sonra bulguru içine ekleyip kavurmaya devam edin. 5 dakika kavrulan bulgurlu sebzeli karışımın üzerine suyunu verin ve kapağını kapatıp 30 dakika kısık ateşte pişmeye bırakın. 10 dakika demlendikten sonra da servis tabağına alın. ister sıcak ister soğuk olarak yiyebileceğiniz harika bir pilav oluyor.
|