Yarım su bardağı kinoa
Yarım çay bardağı mısır tanesi
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı yağ
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
1 çorba kaşığı doğranmış otlar (fesleğen, kişniş ve maydanoz )
Tuz
Karabiber
Soğuk suyun altında kinoayı durulayın. Bir taşım kaynatın, soğutun.
Orta ateşte bir tavaya yağı, sarımsak ve doğranmış soğanı ekleyip soteleyin. Kabağı rendeleyin ve fazla suyunu sıkarak tavaya ilave edin. Soğan ve sarımsak ile birlikte hafif kavurduktan sonra ateşten alın.
Mısır taneleri ve otlar ile birlikte kinoaları ekleyin. En son yumurta ve un ekleyin ve iyice karıştırın.
Merdana ile açıp, çerez kesici ile yuvarlak kesin.
Yağlanmış fırın tepsisine dizin, 15 dakika hafifçe pişirin.
|