3 adet yumurta
1/4 paket tereyağı
1 adet büyük boy patates
1 adet havuç
100 gr. sucuk
Yeterince tuz ve karabiber
Sıvı yağ
Patatesleri, havucu ve sucukları küp şeklinde kesip, sıvı yağda kızartalım. Yeterince tuz ve karabiber ilave edip, karıştıralım. Yumurtaları büyükçe bir kaba kırıp, sarılarını patlattıktan sonra, yeterince tuz ve karabiber ilave edip, bir çatal yardımı ile 5-6 sefer çırpalım. Tercihen teflon, eğer yoksa kalın bir tavaya koyduğumuz tereyağını, eritip, kızdıralım. Çırptığımız yumurtaları tavanın tam ortasına sebze ve sucukların üzerine döküp, tavayı sağa sola eğerek, yumurtaların yayılmasını sağlayalım. Omletin dibi kızardığı zaman, tavayı sa!L:\arak omletin tavadan tamamen ayrılmasını sağlayarak ters düz edelim.
|