Malzemeler:
1 kilogram semizotu
2 çorba kaşığı pirinç
1 adet havuç
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı 1 adet sarı dolmalık biber
Yarım limon suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
Yeteri kadar tuz
2 su bardağı sıcak su
Hazırlanışı:
Tencereye bir çay bardağı zeytinyağı koyun, küçük küpler halinde doğradığınız soğanı ilave edin. Ardından küçük küçük doğradığınız havuçları ekleyin. Küp şeklinde kestiğiniz biberleri de katın ve tüm malzemeyi iyice karıştırın. Tencereye semizotunu ilave edin, domatesi küp şeklinde doğrayın. Tuzunu katın. 2 çorba kaşığı pirinci yıkayıp süzdükten sonra, yemeğin üzerine serpin. Yarım limon sıkın, 2 su bardağı sıcak su ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika süreyle orta ateşte pişirin
|