1 bucuk su bardağı pirinç (haşlanacak),
3 su bardağı süt,
1/3 su bardağı bal,
1 çay kaşığı vanilya,
1 çorba kaşığı margarin,
1 tutam tuz.
Şeftali sosu İçin:
1/3 su bardağı kahverengi şeker,
3-4 adet şeftali,
2 çay kaşığı mısır nişastası,
1 tutam tuz,
yarım çay kaşığı tarçın,
1 çorba kaşığı margarin,
6 çorba kaşığı kavrulmuş ve kıyılmış badem
Haşlanıp süzülmüş pirinci, sütü, balı ve tuzu bir tencerede karıştırın. Orta ısılı ateş üzerinde koyulaşana dek pişirin.
Tencereyi ateşin üzerinden alın. Margarini ve vanilyayı ekleyip, karıştırın. Kaselere doldurun. Şeftalili sos için, dilimlediğiniz şeftalilerin üzerine kahverengi şekeri serpin.
Yarım saat bekletin. Mısır nişastasını, tuzu ve tarçını bir tencereye aktarın. Şeftalileri bıraktığı suyla birlikte tencereye aktarın ve ocağa koyun. Ateşi kısın ve 2-3 dakika kaynatın.
Ateşten alın. Margarini ekleyin. Soğuduktan sonra kaselere aktardığınız pudingin üzerine pay edin. Bademle süsleyip servis yapın.
|