|
|
Şeftalili Bar |
|
HandeT
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 15.06.2005
Mesajlar: 41 Şehir: Urfa |
Kısa URL: https://ml.md/lc4572
Gönderme Tarihi: 16.Kas.2023
7,986 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru İçin:
1 Su bardağı Eritilmiş Margarin
1 Çay kaşığı Kabartma Tozu
1 Su bardağı Toz Şeker
3 Su bardağı Un
1 Adet Yumurta
Tuz
Dolgusu İçin:
Yarım Çay kaşığı Hindistancevizi
2 Yemek kaşığı Limonun Suyu
7 Adet Şeftali
Yarım Çay kaşığı Tarçın
1 Su bardağı Toz Şeker
Yarım Çay kaşığı Tuz
Yarım Su bardağı Un
Hamuru için: Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu bir kapta karıştırın. Sonra yağı ve sonra yumurtayı ekleyin. (Hamur ufalanan bir kıvama gelecek.) Hamurun yarısını tepsiye yerleştirin. Diğer yarısıyla birlikte, dolgu malzemesini hazırlayana dek buzdolabında bekletin. Dolgusu için: Bir kapta şeftali parçacıklarını ve limon suyunu karıştırın. Ayrı bir kapta, un, şeker, tuz, tarçın ve hindistancevizini karıştırın. Toz karışımı şeftalilerin üzerine dökün ve hafifçe karıştırın. Şeftali karışımını, buzdolabında beklettiğimiz hamurun üzerine yayın ve üzerine diğer hamuru dökün. Önceden ısıtılmış fırında 45 dakika ya da üzeri kahverengileşinceye kadar pişirin. Dilimlemeden önce, iyice soğuduğundan emin olun.
|
|
Şeftalili Bar Tarifleri Kaygana Tarifleri
|
|