|
Şeftalili Dilim Muhallebi |
|
denklem
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.01.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc46147
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2010
2,278 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 litre süt
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı nişasta
1 çay bardağı pirinç unu
1 paket vanilya
Üzeri için:
2 adet şeftali
1 çay bardağı şeker
Önce muhallebi malzemesi bir tencereye konur. Sürekli karıştırarak kıvam alana kadar pişirilir. Islatılmış kenarlı bir kaba dökülür. Diğer yanda şeftaliler soyulur fazla ince olmayacak şekilde dilimlenir. Bir tencereye konur. Üzerine şeker serpilir. Kısık ateşte şeftalilerin şekli bozulmayacak kıvamda pişirilir. Muhallebinin üzerine düzgün bir şekilde konur. Tatlı buzdolabında en az 4 saat soğutulur. Sonra kare olarak dilimlenerek servise sunulur.
|
|