Tereyağı, oda sıcaklığında yumuşamış (50 gr)
½ su bardağı toz şeker (100 gr)
1 adet yumurta, çırpılmış
¼ su bardağı süt (60 ml)
1 su bardağı un (140 gr)
1/3 paket Pakmaya Hamur Kabartma Tozu (3 gr)
2 küçük şeftali, küp doğranmış
½ paket Pakmaya Şekerli Vanilin (5 gr)
Bir tutam tuz
Bir karıştırma kabında tereyağı ve şekeri çırparak karıştırın.
Üzerine yumurtayı ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
Başka bir kapta unu, Pakmaya Hamur Kabartma Tozunu, Pakmaya Şekerli Vanilini ve tuzu karıştırın.
Kuru karışımı sıvı karışıma ekleyip homojen hale gelene kadar karıştırın.
Şeftalileri hafifçe unlayıp kek karışımına ekleyin.
Elde ettiğiniz karışımı muffin kalıplarına boşaltın. 180\C fırında kontrollü olarak yaklaşık 30 dakika pişirin.
|