Birsel Türkmen
1 lt. süt
1 su ardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 paket vanilya
Şeftali sos için;
4-5 adet şeftali
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı nişasta (tepeleme)
Süt, şeker, un, pirinç unu ve vanilya tencereye alınır, kaynayıncaya kadar sürekli lkarıştırılır. 2 dakika kaynatılıp ocak kapatılır. Biraz ılınınca mikser ile 2-3 dakika çırpılıp, kaselere paylaştırılır. Şeftalinin kabukları soyularak doğranır ve blender yardımıyla püre haline getirilir. Bir tencereye alınıp, şeker ve nişasta eklenir. Çırpma teliyle karıştırılarak 1 dakika kaynatılır. Soğuyunca muhallebinin üzerinne dökülüp, buzdolabına kaldırılır. Soğuk olarak servis yapılır. Üzeri toz fıstık ya da iç kabuğu soyulmuş bademle süslenebilir.
|