|
|
Şeftalili Muhallebi |
|
semiramiss
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.04.2013
Mesajlar: 47 Şehir: Afyonkarahisar |
Kısa URL: https://ml.md/lc89928
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2013
1,905 defa indirildi / yazdırıldı
|
Dilek Girgin
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Su Bardağı Şeker
1 Paket Vanilya
1 Çorba Kaşığı Margarin
3 Adet şeftali
1 Su Bardağı Şeftali Suyu
2 Çorba Kaşığı Nişasta
2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri
Tencereye süt, un ve şekeri koyup kısık ateşte, tel çırpıcıyla karıştırarak pişirelim. Fokurdamaya başlayınca margarini ekleyelim.Vanilyayı da koyup ocağın altını kapatalım. Şeftalileri yıkayıp minik minik doğrayalım ve muhallebiye katalım. Ardından da muhallebiyi kuplara paylaştıralım.
Başka bir tencereye şeftali suyunu, nişastayı ve pudra şekerini koyalım ve fokurdayıncaya kadar karıştıralım. Bu meyveli sosu da muhallebinin üzerine paylaştıralım. Soğuyunca dilersek şeftali dilimleri ve hindistan cevizi tozuyla süsleyerek servis edebiliriz.
Fotoğraf "hüsnü durmaz" tarafından gönderildi. 15.07.2017
|
|
Şeftalili Muhallebi Tarifleri Fairy Yemek Tarifleri
|
|