| 
 
| 
 
 
 | 
 
Şeftalili ve ahududulu waffle | 
 
  | 
Mehmet Öney 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 01.06.2007 
Mesajlar: 27 Şehir: Yenimahalle Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc15058 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2007 
3,251 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 kişilik
 
Gerekli malzeme:
 
4 şeftali
 
500 gr şeftalili dondurma
 
1 küçük kase ahududu
 
2 çorba kaşığı iri çekilmiş badem 
 
2 çorba kaşığı pudraşeker
 
1 çorba kaşığı esmer şeker
 
Birkaç nane yaprağı
 
4 waffle için:
 
50 gr margarin 
 
Yarım su bardağı un
 
Yarım su bardağı süt
 
2 tutam kabartma tozu
 
1 yumurta 
 
1 tutam tuz 
 
1 çay bardağı tozşeker 
 
Izgarayı yağlamak için sıvıyağ
 
 
Dondurmayı oda sıcaklığında yumuşatın. Ahududuları teflon tavaya alıp pudraşeker ile karıştırın ve pişirin. Tavayı ocaktan alıp ahududuları ılıtın.
 
Şeftalileri ortadan ikiye kesip dilimleyin. Esmer şeker ile karıştırıp tavada pişirin.
 
Dört waffle için, margarini tavada eritip soğutun. Un ve kabartma tozunu bir kapta harmanlayıp sütü ilave edin ve iyice çırpın. Tozşeker, tuz, margarin ve yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Hamuru 20 dakika dinlendirin. Waffle ızgarasına fırçayla sıvıyağ sürün. 1 kepçe dolusu hamuru ızgaraya döküp iki taraflı pişirin. Tüm malzemeyi bu şekilde hazırlayın. Dilediğiniz büyüklükte bir kâseyi ters çevirip üzerine sıcak waffle'ı yerleştirip kenarlarına dalgalı şekil verin. Soğuyana kadar bekletin.
 
Dondurmayı top kaşıkla alıp waffle kaselere paylaştırın. Şeftali dilimlerini ekleyip ahududu sosunu gezdirin. Badem serpiştirip nane yapraklarıyla süsleyin. Bekletmeden servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Şeftalili ve ahududulu waffle Tarifleri Cevizli Dondurma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |