|
Şehriye Çorbası |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc144225
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2019
883 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı tel ya da arpa şehriye
3 adet domates
1 adet yeşil biber
3-4 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı tereyağı
Tereyağını tencereye koyun ve kızdırın. Biberi ince ince doğrayıp yağda kavurun. Kabuğunu soyduğunuz ve doğradığınız domatesleri ekleyerek iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu koyun ve suyu ilave edin, kaynayana kadar karıştırın.
Kaynar kaynamaz arpa şehriyeleri ilave edin ve 10 dakika daha kaynatın. Servis tabağına alarak limon, karabiber ve isteğe göre maydanoz ekleyerek servis yapın.
|
Şehriye Çorbası |
|
Düzağaç
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.07.2020
Mesajlar: 38
|
Kısa URL: https://ml.md/lc152037
Gönderme Tarihi: 01.Ağu.2020
366 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çay bardağı arpa şehriye + 1 çorba kaşığı daha arpa Şehriye
2 çorba kaşığı salça
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı pul biber
1 adet et veya tavuk bulyonu
1 tatlı kaşığı tuz
2 litre sıcak su
Öncelikle yağı tencere koyun ardından naneyi ekleyin. 1 dk kadar bekledikten sonra salçayı ilave edin. 2-3 dk kadar kısık ateşte kavurun. Şehriyeyi ilave edip 2 dk daha kavurun, baharatını ekleyin. Bulyonu atın, sıcak suyu dökün karıştırın. Suyu az gelirse su ekleyebilirsiniz. 5 dk kadar kaynaktan sonra kapağı kapatıp ocaktan alın. Kapağı kapalı şekilde 5-10 dk dinlendikten sonra servise hazır.
|
Şehriye Çorbası |
|
Doctor
English Admin
Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163147
Gönderme Tarihi: 18.Şub.2022
319 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet soğan
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı domates konservesi(püre veya rende şeklinde)
1 litre sıcak su
1 çay bardağı tel şehriye veya arpa şehriye
1 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Soğanları küp küp doğrayın. Sarımsağı da doğrayarak ezin. Tencereye aldığınız tereyağı ve zeytinyağını ısıtın. Soğan ve sarımsağı ekleyerek sotelemeye başlayın.
Soğanlar iyice yumuşadıktan sonra salça ve domates konservesini ekleyerek kısık-orta ateşte hafifçe sotelemeye devam edin.
Ardından sıcak suyu ekleyip karıştırın ve tel şehriyeyi de tencereye koyun. Kapağı kapalı halde 10-15 dakika kadar pişirin.
Tel şehriyeler güzelce piştikten sonra tuz ve karabiberini ekleyin. Son olarak servis etmeden kuru nanesini ekleyerek karıştırın.
Servis kasesine aldıktan sonra dilerseniz üzerine hafifçe kızdırdığınız baharatlı tereyağını gezdirin ve sıcak sıcak servis edin.
|
Şehriye Çorbası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc179214
Gönderme Tarihi: 27.Ağu.2024
51 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 domates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 litre sıcak su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet et bulyon
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı renk biber
1 çay kaşığı tuz
1-2 adet limon tuzu yada yarım limon suyu
Domatesler rendelenip tencereye koyulur, tereyağı zeytinyağı, nane koyup ateşe alınır, salça koyup kavrulur, içine renk biber, bulyon atılır tuz koyulur sıcak su dökülüp biraz kaynamasına izin verilir, ardından arpa şehriye koyulup karıştırarak bir süre pişmesi sağlanır daha sonra limon tuzu atılır altı kısılıp 10 dakika pişirilip, altı kapatılır.
|
|