4 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı su
İçi için:
1 su bardağı arpa şehriye
2 dilim peynir
3 çorba kaşığı zeytinyağı
10-15 dal maydanoz
Önce iç hazırlanır: bunun için şehriye haşlanır, suyu dökülür, zeytinyağı, ezilmiş peynir ve kıyılmış maydanoz ilave edilir. Fırın kabı yağlanır. İlk yufka buruşturarak yerleştirilir. Üzerine yumurta, su ve yağ karışımından oluşan sos gezdirlir. İkinci yufka aynen konur, az sos gezdirilir. Sonra şehriyeli iç bırakılır, yayılır. Kalan 2 yufka da aynen yerleştirilir. Kalan sos en üste sürülür. Kare kare kesilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|