10 adet orta boy domates
1 su bardağı arpa şehriye
1 adet kuru soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
150 gr kıyma
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Domatesler altlarından kapak olacak kadar kesilir. Bir çay kaşığı yardımıyla içleri boşaltılır. Çıkan domates içleri ince kıyılır. Soğan, maydanoz ve dereotu da ince doğranır. Kıyma, domates içi, yeşillikler, soğan, ayçiçek yağı, karabiber, tuz ve şehriye iyice karıştırılır. Domateslerin içlerine gevşek ve az olarak doldurulur. Tencereye dizilir, kesilen domates parçaları dolmalara kapatılır. Üzerine 1 su bardağı su gezdirilir. Kapak kapatılır, yarım saat kadar pişirilir.
|