Sevil Şahin
Yarım çay bardağı tel şehriye
2 adet kuşbaşı doğranmış piliç tavuk göğsü
1 çorba kaşığı sıvıyağ
8 adet kuru kayısı
1 adet küçük kuru soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı sıcak su
1 adet kırmızı biber
1 adet çarliston biber
Tuz
Karabiber
Tarçın
Şehriyeyi sıvıyağda rengi dönene dek kavurun ve kenara alın
Kayısıları ikiye bölüp yarım saat sıcak suda bekleterek süzün.
Yemeklik doğranmış soğanı tereyağında kavurup üzerine tavuk etini ekleyin.
Tavuk suyunu salıp çekene dek birlikte kavurun. Üzerine doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberleri ekleyin. Kavurun.
Üzerine şehriyeyi, kayısıyı, tuz, karabiber, tarçın ve yarım su bardağı sıcak suyu ekleyin.
Şehriye yumuşayana dek pişirin.
10 dakika dinlendirip servis edin.
|