|
|
ŞEHRİYELİ KUZU (Çin) |
|
ayşah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.12.2009
Mesajlar: 36 Şehir: Van |
Kısa URL: https://ml.md/lc44533
Gönderme Tarihi: 14.Arl.2009
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme (4-6 kişi için)
125 gr. şehriye
500 gr. kuzu eti
1 yemek kaşığı yağ
3 taze soğan
2 diş sarımsak
2 dilimlenmiş kereviz
1 adet çekirdeği alınmış ve dilimlenmiş kırmızı biber
2 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sirke
1 tablet et suyu
Garnitür:
Taze soğan
Şehriyeyi 10 dakika ılık suda bekletin. Kuzu etini ince ince doğrayın. Taze soğanları da ince kıyın.
Tavaya yağı dökün, soğanları ve sarımsağı 7 dakika kızartın. Eti ve kerevizi de ilave ederek 2 dakika daha pişirin. Kırmızı biberi, sirkeyi ve soya sosunu bir kasede karıştırın.. Etin üzerine dökün. Et suyunu ve şehriyeleri 5 dakika kaynatın.
Sıcak tabakta, garnitürlerle servis yapın.
|
|
ŞEHRİYELİ KUZU (Çin) Tarifleri Çin Yemekleri
|
|