|
Şehriyeli Pilav |
 |
Doctor
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC |
Kısa URL: https://ml.md/lc163101
Gönderme Tarihi: 16.Şub.2022
290 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı baldo pirinç
1 çay bardağı arpa şehriye
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı sıcak su (tavuk suyu da kullanabilirsiniz)
Pirinçleri bol su ile yıkadıktan sonra minimum 2 saat ılık suda bekletin. Pirinçleri, suyu beyazlaşana kadar yıkayıp süzün. Bir pilav tenceresinde tereyağını erittikten sonra zeytinyağını ekleyin.
Şehriyelerin rengi koyulaşınca, üzerine pirinçleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Son olarak, pilav ve şehriyelerin üzerine sıcak su ve tuzu ilave edip, bir tahta kaşık yardımıyla güzelce karıştırın ve tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin.
Pilav tamamen suyunu çekince ocağın altını kapatın ve tencerenin üzerine bir kağıt havlu serip tekrar kapağını kapatarak pilavınızı dinlendirin.
Pilavınız biraz dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.

|
Şehriyeli Pilav |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171022
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
295 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tutam
Tel Şehriye Makarna 0.5 Su Bardağı
Karabiber 1 Tutam
Baldo Pirinç 1.5 Su Bardağı
Su 1.5 Su Bardağı
Tereyağı 3 Yemek Kaşığı
COOK İle Dondurulmuş Tavuk Suyu 1.5 Su Bardağı
Pirinci ılık suda 20 dakika beklettikten sonra süzgeçe alın unlu suyunun gitmesi için yıkayıp süzülmeye bırakın. Pilav tencerenize yağı koyup şehriyeleri ekleyip rengi dönene kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun. Pirinci ölçtüğünüz bardak ile 1.5 su bardağı suyu ve 1.5 su bardağı tavuk suyu (önceden hazırlayıp COOK Buzdolabı torbalarında dondurduğunuz tavuk suyunuzu veya 1 tablet tavuk bulyon kullanabilirsiniz) ilave edip kaynatın. Sonra pirinci ekleyin. Tuz ve karabiber serpip karıştırın. Kaşığın tersi ile pirinçleri tencerenize yayın. Kapağını kapatıp 5 dakika orta ateşte, 5 dakika kısık ateşte pişirdikten sonra ocağı kapatın. Kapağını açıp tencerenin üzerine havlu kağıt yerleştirin, kapağını kapatıp 20 dakika demlenmeye bırakın.

|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
 |
Selver Somuncu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc171024
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2023
264 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Sofra Tuzu 1 Tatlı Kaşığı
Baldo Pirinç 1 Su Bardağı
Su 2 Su Bardağı
Tereyağı 3 Çorba Kaşığı
Sıvı Yağ 1 Çorba Kaşığı
Tel Şehriye 3 Çorba Kaşığı
Şehriyeler kavurulur, pirinç ilave edilip kavurma işlemine devam edilir. Kısık ateşte pişirilir.

|
Şehriyeli Pirinç Pilavı |
 |
Gül
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10637 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc178893
Gönderme Tarihi: 04.Ağu.2024
96 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 kaşık tereyağı
1 kaşık zeytinyağı
2 kaşık şehriye
1 bardak pirinç
1,5 bardak sıcak su (tavuk suyu)
1 kesme şeker
Tuz
4 damla limon
Öncelikle tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Üzerine şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Rengi döndükten sonra daha önceden bolca yıkadığınız pirinçleri üzerine ekleyin ve kavurma işlemine devam edin. Ardından sıcak tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu atın. Şekerini atın ve kapağını kapatıp kısık ateşte pişirin. Ardından suyunu çekmeden önce limon suyunu döküp karıştırın. Suyunu çekince havlu kağıt sererek kapağını kapatın ve demlenmesini bekleyin.
|
Şehriyeli Pilav |
 |
dolu
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.01.2014
Mesajlar: 3327 Şehir: Denizli |
Kısa URL: https://ml.md/lc179617
Gönderme Tarihi: 24.Eyl.2024
109 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı Pilavlık Pirinç
5 yemek kaşığı Yağ
4 su bardağı Su ya da Et Suyu
1 kahve fincanı Şehriye (arpa, tel ya da yildiz)
Tuz
Pirinç ayıklanır. Yıkanır ve süzülür.
3 kaşık yağ, tencerede kızdırılır. İçine şehriyeler katılarak pembemsi renk alana kadar çevrilir. Üzerine 4 bardak Su (et ya da tavuk suyu olur) katılır. Tuzu ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca pirinçler içine konur.
Suyunu çekince ateşten alınır. Geri kalan yağ kızdırılarak üstüne dökülür. Kapağı kapatılarak, demlenmeye bırakılır. 20 dakika sonra bir servis kaşığı ile iyice karıştırılır. 5 dakika daha bekletilir. Sonra servis yapılır.
Sıcakken servis yapılır.
Not: Üzerine karabiber konursa lezzetli olur.
|
Şehriyeli Pilav |
 |
Çetin Ceviz
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 26.05.2005
Mesajlar: 926 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc182767
Gönderme Tarihi: 26.Nis.2025
13 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı pilavlık pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1/2 su bardağı şehriye
1,5 su bardağı su (veya tavuk suyu)
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ (isteğe bağlı, tereyağını dengelemek için)
1 tatlı kaşığı limon suyu (isteğe bağlı, pilavın tane tane olmasına yardımcı olur)
Pirinci bir kaba alın ve bol suyla iyice yıkayın. Yıkama işlemi, pilavın daha tane tane olmasını sağlar. Yıkadıktan sonra pirinci süzün. Geniş bir tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin. Yağlar ısındığında şehriyeleri ekleyin ve kısık ateşte, şehriyeler altın rengini alana kadar sürekli karıştırarak kavurun. Şehriyeler kavrulup rengi dönünce, yıkadığınız pirinci ekleyin. Pirinçleri de birkaç dakika tereyağı ve şehriye karışımıyla kavurun. Bu işlem pilavın daha lezzetli olmasını sağlar. Pirinçler kavrulduktan sonra, üzerine suyu ve tuzu ekleyin. Suyu kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10-12 dakika kadar pişirin. Pilav piştikten sonra ocaktan alın ve tencerenin kapağını kapatıp, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın. Bu, pilavın daha tane tane olmasına yardımcı olur. Pilav demlendikten sonra karıştırmadan, sıcak olarak servis yapın.
|
|